Spojte se s námi

Ahoj, co hledáš?

Záhlaví revize ECOVACS DEEBOT T20 OMNI

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI v testu: Téměř dokonalý pomocník při úklidu

Aktualizováno uživatelem Timo Altmeyer dne 24. října 2023

Jako specialista na vakuové roboty ECOVACS letos uvedl na trh nový model své cenově výhodné řady T.

S působivým sacím výkonem 6000 Pa, funkcí automatického zvedání mopu a schopností čistit mop horkou vodou nabízí tento nový vysavač ECOVACS širokou škálu funkcí, které nesplní žádná přání. Takže dokonalý vakuový robot?!

9.5
Naše hodnocení
699 € amazon
Srovnání Cen

Recenze: ECOVAC'S DEEBOT T20 OMNI

 Nabídka Prime Day 

V rámci Amazon Prime Day je nyní robotický vysavač ECOVACS DEEBOT T20 OMNI k dispozici za pouhých 799 eur namísto původní doporučené ceny 1.099 27 eur. To odpovídá úspoře XNUMX %.

K nabídce Amazonu

Aktualizovat 04. Září 2023

ECOVACS zahájil oficiální svolávání DEEBOT T20 OMNI. Stažení se týká všech zařízení vyrobených před 1. červnem 2023. V souladu s tím by se mopové desky těchto zařízení mohly opotřebovat, což by mohlo vést k tomu, že tyto desky po určité době používání spadnou z krytu robota.

Informace byly zákazníkům sděleny prostřednictvím e-mailu a společnost se za nepříjemnosti omluvila. ECOVACS také zajišťuje, že opatření kontroly kvality budou posílena, aby se takovým incidentům v budoucnu zabránilo.

 Co to znamená pro zákazníky? Každý, kdo vlastní dotčené zařízení, se může zaregistrovat pro bezplatnou sadu náhradního příslušenství, která obsahuje vylepšené mopové desky a dva žinylkové mopy. Výrobce poskytl v e-mailu pokyny k registraci a následnému postupu. Toho může využít každý, kdo e-mail neobdržel  Odkaz  informovat.

Výrobci inteligentních robotických vysavačů neustále vymýšlejí nové funkce, aby byl úklid efektivnější a pohodlnější. S DEEBOT T20 OMNI, modelem střední třídy ECOVACS T-Series, vynikají dvě hlavní vylepšení.

Za prvé, může automaticky zvednout mopy při zametání po kobercích, což umožňuje současné vysávání a vytírání. Za druhé, může čistit mopy s 55°C horkou vodou, která mopy čistí do hloubky a snižuje potřebu praní v pračce.

Vakuový robot ECOVACS DEEBOT T20 OMNI parkuje v sací stanici

Nezaměnitelná podobnost s ostatními modely rodiny ECOVACS.

Zajímavé je, že DEEBOT T20 OMNI dokonce překonává současný prémiový model DEEBOT X1 OMNI, obejde se však bez AIVI kamery, která z robota vysavače udělá rolovací sledovací kameru, a vestavěné vodní nádrže, která mopy zásobuje vodou. během provozu.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI: design a povrchová úprava

Kontinuita a konzistentnost v designu DEEBOT T20 OMNI podtrhuje jeho příslušnost k rodině ECOVACS. Vysávací robot i úklidová stanice typu vše v jednom sdílejí výrazné podobnosti s DEEBOT X1 OMNI (na zkoušku) a jeho předchůdce DEEBOT T10 OMNI (na zkoušku).

Přestože je čistící stanice poměrně velká (58 x 45 x 43 centimetrů), DEEBOT T20 OMNI, který je zatím k dispozici pouze v bílé barvě, se bez problémů integruje do různých stylů interiéru.

čistící stanice

Úklidová stanice je z nějakého důvodu obrovská záležitost. Pokud odklopíte stříbrný kryt stanice, objeví se vyjímatelná 4litrová nádrž na čerstvou vodu a 4litrová nádrž na špinavou vodu. Oba jsou od sebe opticky dobře odděleny.

Otevřené víko čisticí stanice ECOVACS DEEBOT T20 OMNI

Stříbrné víko se jednoduše odklopí.

Mezi těmito nádržkami je dostatek místa pro uložení například přiloženého čisticího kartáčku. DEEBOT X1 OMNI tento prostor lépe využil a obsahoval vhodný úložný box na příslušenství.

ECOVACS obecně ušetřil na dodávaném příslušenství. Místo obvyklé dodávky dvou prachových sáčků je součástí pouze jeden sáček a mopy jsou k dispozici také pouze v jednoduché verzi.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI Prostor mezi vodními nádržemi

Příslušenství lze uložit mezi vodní nádrže.

Odděleně od nádrží na vodu je ve spodní zásuvce umístěn 3litrový sáček na prach, do kterého vysavač vysaje prachovou nádobu po každém úklidu. Zásuvku lze otevřít stisknutím skrytého spínače zespodu.

Plný prachový sáček lze vyhodit do zbytkového odpadu jako běžný sáček do vysavače. Náhradní tašky lze sehnat levně Amazonka nebo im Nakupujte u ECOVACS přeobjednat.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI otevřené zásuvky s prachovým sáčkem

Sáček na prach lze snadno vyjmout.

Vakuový robot lze uvést do činnosti ovládacím tlačítkem na víku čisticí stanice. Ve srovnání s DEEBOT X1 OMNI, který nabízí další funkce, jako je přivolání vakuového robota zpět na stanici nebo spuštění úklidu mopem, DEEBOT T20 OMNI tyto funkce neobsahuje.

Napájecí kabel se zapojuje do zadní části čisticí stanice. Nechybí praktické madlo na přenášení a zařízení na navíjení napájecího kabelu.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI Zadní část stanice

Takto vypadá čistící stanice zezadu.

Čistící stanice je dole zakončena zkosenou spodní deskou. Podtlakový robot zaparkuje ve stanici dozadu tak, aby mopy vyčnívaly do úklidové vany. Nemusíte se bát ani kaluží vody. Čistící vana je konstruována tak, aby nemohlo nic unikat. Opaření horkou vodou 55°C také není možné, protože mopy se čistí v nepřístupném zadním prostoru stanice.

Parkovací poloha ECOVACS DEEBOT T20 OMNI

Zde jsou mopy důkladně vyčištěny.

robotické vakuum

Samotný vakuový robot má klasický kulatý tvar. S průměrem 36,2 centimetru a výškou 10,35 centimetru sice nepatří k nejkompaktnějším zařízením na trhu, ale pod většinu postelí a pohovek by se měl vejít. Výška je způsobena laserovou věží, která viditelně vyčnívá z horní části a dává DEEBOT T20 OMNI jeho navigační schopnosti.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI zaparkovaný na stanici

DEEBOT T20 OMNI zacouvá do stanice.

Stříbrné víko vakuového robota je magneticky připevněné a zcela odnímatelné. Zda dáváte přednost výklopnému nebo odnímatelnému víku, je věcí vkusu. Osobně se mi tato konstrukce líbí více, protože usnadňuje přístup k tlačítkům vespod a nádobě na prach.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI s víkem

Víko je vyrobeno z plastu.

Jako obvykle u ECOVACS nechybí vypínač a tlačítko WiFi.

Vypínač ECOVACS DEEBOT T20 OMNI

Pro přístup k tlačítkům jednoduše zvedněte víko.

Nádoba na prach má kapacitu 300 ml, což je o 100 ml menší než nádoba na prach DEEBOT X1 OMNI, ale to nevadí, protože jakmile je nádoba plná, automaticky se ve stanici vyprázdní.

Novinkou je vylepšený částicový filtr v prachové nádobě, který byl doplněn o další vrstvu aktivního uhlí. Filtr s aktivním uhlím pomáhá ještě účinněji vázat pachy a prachové částice.

Nádoba na prach ECOVACS DEEBOT T20 OMNI s filtrem s aktivním uhlím

Filtr s aktivním uhlím je další vrstvou ochrany proti pachům a částicím.

Na přední části DEEBOT T20 OMNI je nárazník, který chrání vakuového robota před kolizemi. Aby se takovým situacím předešlo hned od počátku, je vakuový robot vybaven několika senzory jak na bocích, tak i na spodní straně.

Systém rozpoznávání TrueDetect 3D 3.0, což je v podstatě cross-array kamera, detekuje překážky a zajišťuje, že se jich vakuový robot nedotkne. K tomu, jak efektivně to funguje, se dostaneme později.

Detekční systém ECOVACS DEEBOT T20 OMNI TrueDetect 3D 3.0

Detekční systém TrueDetect 3D 3.0 detekuje objekty a překážky před vámi.

Co ECOVACS tentokrát vynechal, je kamera AIVI, kterou lze použít k plánování dohledových cest. Tato funkce může být užitečná pro sledování vlastních čtyř stěn, ale také s sebou nese riziko nežádoucího sledování. V tuto chvíli by se měl každý sám rozhodnout, jak užitečná je pro něj tato funkce.

Ve spodní části DEEBOT T20 OMNI jsou umístěny dva rotující mopy a boční kartáče, které pevně zapadnou na místo. Vakuový robot reguluje zvedání a spouštění mopů jejich automatickým vytažením nebo zasunutím. Tím je dosaženo výškového rozdílu 9 milimetrů. Samotné mopy jsou vyrobeny ze zvláště savého materiálu, který dlouho uchovává vodu. Dobré rozhodnutí, protože DEEBOT T20 OMNI nemá integrovanou nádrž na vodu.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI mopy na podlahy

Mopy jsou vyrobeny ze zvláště savého materiálu.

K radosti dlouhosrstých lidí a majitelů domácích mazlíčků byl hlavní kartáč ze štětin nahrazen čistě gumovým válečkem, do kterého se chlupy mnohem méně zachytí. Zároveň byly vylepšeny konce kartáčů, takže se tam vlasy méně namotávají a dají se snadněji odstranit.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI gumový válec

ECOVACS nahradil kartáčový válec pryžovým válečkem.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI: Nastavení

Nastavení DEEBOT T20 OMNI by mělo být snadno proveditelné i pro technické laiky. Prvním požadavkem je stažení aplikace ECOVACS Home App, která je dostupná v oficiálních obchodech pro zařízení Android a iOS.

Aplikace vás pak provede jednotlivými kroky nastavení pomocí obrázků a způsobem, který je srozumitelný. V průběhu nastavování vyžaduje vakuový robot přístupové údaje pro domácí WLAN. Ujistěte se, že existuje síť 2,4 GHz. Připojení k síti 5 GHz není podporováno.

Aplikace je jasně strukturovaná a díky pravidelným aktualizacím ukazuje ECOVACS své odhodlání aplikaci neustále zlepšovat.

mapování

Při prvním nastavení je možnost rychlého mapování, které vytvoří mapu místnosti během pár minut bez vysávání a vytírání. Rozlišuje se klasická 2D mapa místnosti a 3D mapa místnosti, která zobrazuje i předměty jako kusy nábytku a koberce.

Mapa místnosti vám umožní sledovat, kde se vysávací robot právě nachází a jaký pokrok během procesu úklidu udělal. Úpravy, jako je pojmenování místností, oddělení místností nebo jejich sloučení, se provádějí prostřednictvím nastavení mapy. V nastavení lze také definovat omezené zóny, do kterých by vakuový robot neměl vstupovat při vysávání a utírání nebo pouze při utírání. Je možné vytvořit až tři různé karty. Přesnost zobrazení mapy je dobrá.

režim čištění

Na výběr je celkem pět režimů čištění. V režimu „Area“ je možné specificky určit jednotlivé místnosti pro úklid. Režim "AUTO" provádí automatické čištění celé plochy. K dispozici jsou také další tři speciální režimy.

Speciální režim „Doma“, dostupný pouze ve 3D zobrazení mapy, čistí oblast kolem nábytku a koberců. Naproti tomu režim „Vlastní“ ve 2D zobrazení umožňuje zakreslení čisticích oblastí na mapu.

Nově je přidán režim „Domácnost“ 2.0. V tomto režimu si vakuový robot mimo jiné pamatuje, jak dlouho byl neaktivní, nebo analyzuje, které místnosti jsou častěji silně znečištěné. Na základě těchto parametrů automaticky upraví své chování při čištění.

Nastavení

Pro přístup k nastavení musíte přejet prstem nahoru ze spodní části hlavní obrazovky. ECOVACS zavedl novou strukturu nastavení, která jsou nyní rozdělena do kategorií nastavení čištění, funkcí stanice a dalších nastavení.

Předchozí verze měly všechna nastavení na jednom místě. S tímto novým rozdělením poněkud utrpěla přehlednost. Zde jsou dostupné možnosti nastavení:

 Nastavení čištění: 

  •  Nastavení čištění: "Standard", "Mop", "Vakuum a mop"
  •  Čištění: Jednou nebo dvakrát
  •  Sací výkon: nastavitelný v úrovních "tichý", "standardní", "maximální" a "maximální+"

 Vlastnosti stanice: 

  • Čisté ubrousky
  • prázdný prach
  • sušení vzduchem

 Další nastavení čištění: 

  •  Účinnost čištění: "Standardní", "Hluboké" a "Rychlé"
  •  Hloubkové čištění rohů: hloubkové čištění hran
  •  Strategie čištění koberců: Automatické zvýšení sání, Detekce koberců, Obcházení koberců, Ignorování koberců
  •  Pořadí čištění: Určuje pořadí, ve kterém čištění probíhá.
  •  Inteligentní čištění: Vlhkost mopovací podložky (nízká, standardní, vysoká), interval čištění (hluboký, denní, efektivní), doba sušení horkým vzduchem (2 hodiny, 3 hodiny, 4 hodiny), samovypouštění (automatické, inteligentní), nepřetržité čištění , 3D vyhýbání se překážkám TrueDetect, jednotka plochy
  •  Plán úklidu: rozvrh podle dnů v týdnu a času
  •  Jazyk 

Nechybí ani obecná nastavení, včetně dětské pojistky, deníku čištění, hlasového asistenta YIKO a zprávy o opotřebení dílů.

Hlasový asistent YIKO

Jednou z hlavních funkcí DEEBOT T20 OMNI a ECOVACS Home App je hlasový asistent YIKO. I zde se toho stalo hodně a ECOVACS ukazuje, že hlasový asistent se pomalu dostává pod kontrolu.

Jazykový asistent nyní rozumí více než 20 hlasovým příkazům v různých jazycích, které pokrývají téměř všechny funkce vakuového robota. Můžete například spustit, pozastavit a ukončit různé režimy čištění hlasovým příkazem, poslat vysavače na stanici nebo se dotazovat na informace, jako je stav baterie, umístění a aktuální úkol.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI YIKO asistent

LED se rozsvítí a informuje o tom, zda je YIKO aktivní.

Při testu jsem se vědomě rozhodl nedívat se předem na řečové chyby, ale raději volně komunikovat s YIKO. V 90 procentech času YIKO pochopil, co od něj chci. Musel jsem však pomalu několikrát opakovat počáteční příkaz „Dobře YIKO“, protože při rychlém vyslovení nebyl srozumitelný. Dalším problémem je citlivost mikrofonu. Zatímco vakuový robot pracuje, musíte na něj z bezprostřední blízkosti doslova křičet, aby zareagoval.

Pokud nechcete používat YIKO, můžete jej snadno zakázat v aplikaci. Zda je hlasový asistent aktivní nebo ne, lze zjistit ze stavové LED diody vakuového robota: Svítící oranžová LED znamená, že hlasový asistent byl deaktivován, zatímco modrá LED signalizuje, že hlasový asistent přijímá příkazy.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI: praktický test

Funkce automatického zvedání mopu

Hlavním nedostatkem DEEBOT X1 OMNI bylo to, že jste museli při vysávání koberců pokaždé sundávat mopy. Z dlouhodobého hlediska je to docela nepříjemné a vede to ke značným omezením, zejména v místnostech s velkým množstvím koberců nebo dokonce koberců.

Naplňte nádrž na vodu ECOVACS DEEBOT T20 OMNI

Nádržku na vodu jednou naplňte kvůli otírání.

ECOVACS na to zareagoval a dal DEEBOT T20 OMNI funkci automatického zvedání mopu, což znamená, že dokáže vysát a vytřít všechny podlahové krytiny současně. Pokud se vysávací robot přiblíží k okraji koberce, automaticky zvedne mopy o 9 milimetrů tak, aby se vznášely těsně nad podlahou.

Zvednuté mopy ECOVACS DEEBOT T20 OMNI

Zvednuté mopy se vznášejí těsně nad zemí.

ECOVACS dobře implementoval funkci automatického zvedání mopu. Teprve když je vysávací robot zhruba v polovině na koberci, jsou mopy zvednuty rychlostí blesku, takže je možné vytírat až k okraji koberce.

Funguje to i u koberců s vysokým vlasem, kde jsou mopy částečně přetaženy přes vlas, což může vést ke zbytkům vody. I když je vysávací robot na koberci s mopem, může se stát, že se mopy dále otáčí a koberec trochu navlhne.

vymazat výsledek

Výsledek čištění je působivý. Díky vysokému kontaktnímu tlaku mopy snadno vydrhnou z podlahy i zaschlé skvrny od kávy. U odolných skvrn jej však musí vysavač několikrát přejíždět, což znamená, že s ručním mopem jste nakonec rychlejší.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI Mopová podlaha

Důkladně otírá a bez šmouh.

čištění hrana

Osvědčilo se čištění okrajů, které se aktivuje každých sedm dní v režimu AUTO nebo v domácnosti. DEEBOT T20 OMNI nakrátko odsune své mopy na okraj místnosti.

Tato funkce však není XNUMX% zaručena, takže nečistoty zůstávají v rozích a na těžko dostupných místech. Ale alespoň – ECOVACS myslel na funkci, která v současnosti u mnoha jiných výrobců chybí.

Chybí nádrž na vodu

 Chybějící nádržka na vodu není nevýhodou. I když vakuový robot jezdí na stanici pouze každých 10 minut, aby osvěžil své mopy, zůstanou mokré až do konce. Je však vidět, jak distribuce vlhkosti postupně klesá.

Pro méně znečištěné podlahy postačí v nastavení nastavit vlhkost mopové podložky na nízkou. Stírání nezanechává žádné šmouhy, a tak vysávací robot zanechává čistou čáru vlhkosti. Na plochu kolem 70 metrů čtverečních jsou potřeba asi 4 litry sladké vody.

Technologie mytí horkovodním mopem

Mopy se čistí v úklidové stanici. Výhody použití horké vody (55°C) jsou zřejmé. Mastné nečistoty se lépe rozpouštějí horkou vodou a zároveň se hubí bakterie.

Test rychle ukázal, že mopy se lépe čistí čištěním horkou vodou. Zejména majitelé domácích mazlíčků znají problém, že při vytírání se na mop rychle zachytí nečistoty. Nicméně i tak bych doporučoval mopy pravidelně prát v pračce, aby se z mopů dostaly zbytky nečistot.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI horkovodní čištění FLIR záznam

Termovizní kamera jasně ukazuje, že od horké vody žádné nebezpečí nehrozí.

 Podle ECOVACS je systém vytápění zabezpečen na několika úrovních. Přívod vody a elektronika jsou od sebe odděleny, takže v případě úniku nemůže dojít k větším škodám. Teplotu vody sleduje teplotní senzor. Pokud teplota stoupne nad 3 °C na dobu delší než 55 sekundy, ohřev se automaticky zastaví.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI nádrž na špinavou vodu naplněna

Tak vypadá nádrž na špinavou vodu po úklidu v domácnosti zvířat.

Špinavá voda vzniklá při čištění končí ve 4litrové nádrži na špinavou vodu. Šedou tekutinu je vhodné hned zlikvidovat na záchodě a nádržku důkladně propláchnout, aby se v první řadě nemohly vytvářet nepříjemné pachy.

vysát

Sací výkon DEEBOT T20 OMNI dosahuje působivých 6000 Pascalů (Pa). To z něj dělá jeden z nejvýkonnějších vakuových robotů v současnosti na trhu. I přes vysoký sací výkon je hlasitost na odpovídající úrovni. Vysávací robot velmi dobře sbírá nečistoty na tvrdých podlahách. Ze 100 gramů domácí špíny rozmístěné na testovací ploše bylo vysáto 95 gramů.

O něco horší byl výsledek na kobercích. Odsálo se tam minimálně 91 gramů. Vakuový robot jezdí přes okraje koberců až do výšky maximálně 2 centimetrů. Vlasy se do gumového válečku jen zřídka zachytí. Na rotačních bočních kartáčích je to naopak o něco častější. Vlasy lze ostříhat pomocí dodaného čisticího nástroje.

Vysávací robot na konci čisticího cyklu vyprázdní celou prachovou komoru do třílitrového sáčku na prach. Sáček má několik filtračních vrstev a bezpečně zachytí nečistoty. Nejpozději po třech měsících by měl být vyměněn.

V navigaci je co zlepšovat. Celkově se DEEBOT T20 OMNI pohybuje areálem bezpečně, ale občas působí i trochu dezorientovaně. Projevuje se to tím, že vysávací robot chvíli zůstává na stejném místě, častěji se otáčí v kruzích nebo odjíždí z již vyčištěných ploch. ECOVACS by měl dostat problém pod kontrolu s budoucími aktualizacemi.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI hračka pro kočky a nabíjecí kabel jako překážka

Objekty ležící kolem jsou obvykle rozpoznány.

Ve většině případů se můžete spolehnout na detekci překážek TrueDetect 3D 3.0. Ve srovnání s DEEBOT X1 OMNI byla funkce znatelně vylepšena. DEEBOT T20 OMNI téměř vždy rozpozná povalující se kočičí hračky a černé nabíjecí kabely jako překážky a spolehlivě se jim vyhne.

Je to obtížnější s bílými kabely nebo tkaničkami, které leží příliš rovně na zemi pro jeho detekční rádius. Vakuový robot po něm rád jezdí. Na těchto objektech však selhává i většina ostatních značek vakuových robotů.

akumulátor

Vakuový robot používá typickou 5200 mAh baterii, která by podle ECOVACS měla vydržet až 240 minut v kuse. V testu baterie vydržela asi 150 minut, než se vakuový robot musel vydat na stanici. Jezdí tam automaticky, jakmile úroveň baterie klesne na 15 procent.

Po přepočtu na metry čtvereční dokáže vakuový robot najednou vyčistit přibližně 120 metrů čtverečních plochy. Při nabíjení, které trvá téměř 6 hodin, je cítit hořká pachuť. Pokud chcete najednou vyčistit více podlah s velkou plochou, rychle se dostanete do problémů z hlediska času.

Záhlaví revize ECOVACS DEEBOT T20 OMNI

DEEBOT T20 OMNI

9.5
Posouzení
pozitivní

Velmi dobrá kvalita sestavení
Snadné nastavení a použití
Uživatelsky přívětivá domácí aplikace ECOVACS
Praktický hlasový asistent (YIKO)
Vynikající stírací výkon
Současné vysávání a vytírání
Dobrý sací výkon s pevným pryžovým válečkem
Důkladné čištění mopem horkou vodou

negativní

Chybí úložný box na příslušenství
Nevyhýbá se všem objektům
Někdy dezorientovaný
Baterie se nabíjí velmi pomalu

Závěr

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI se ukazuje jako cenný pomocník v domácnosti, který efektivně zvládne širokou škálu úklidových prací. Kombinace vysávání a vytírání díky funkci auto-mop lift, stejně jako údržba čistých mopů díky technologii mytí mopem horkou vodou, to jsou vlastnosti, které obzvlášť upoutají pozornost. Manipulace je uživatelsky přívětivá díky intuitivní aplikaci, hlasovému asistentovi YIKO a nekomplikovanému nastavení.

Navzdory těmto přednostem existují některé aspekty, které ponechávají prostor pro zlepšení. Robot může občas ztratit orientaci a doba nabíjení baterie se zdá trochu pomalá. Navíc schopnost rozpoznávat předměty není vždy spolehlivá. Bez ohledu na tyto body nabízí DEEBOT T20 OMNI solidní celkový výkon, jehož výsledkem je chvályhodný výsledek čištění.

Srovnání Cen
699,00 €
959,99 €
Timo Altmeyer avatar

Timo je zakladatelem techreviewer.de a skutečným technologickým expertem. Od chytrých telefonů po elektrokola, od domácího kina po chytré domácnosti, vždy má prst na tepu nejnovějších trendů.

11 Kommentare

11 Kommentare

  1. Bjorn

    16. Června 2023 13 na: 58

    Dobrý den, Timo
    Testoval jsem 2 kusy, nezaznamenali jste nějaké chrastění? Ne vždy však případ opustit.
    Oproti x1 se mi zdá t20 o něco hlasitější nebo více vrže, což je asi způsobeno gumovými válečky na kachlových bytech.

    • Tymián administrátor

      16. Června 2023 15 na: 37

      Ahoj Bjorne,

      Děkujeme za vaši odezvu. Gumový válec může být v některých situacích skutečně o něco hlasitější než kartáčový válec X1 OMNI. Toto pozorování jsem prováděl častěji u jiných modelů s gumovým válečkem.

      Pokud jde o chrastění, v testech jsem nezaznamenal nic neobvyklého. Nechal jsem to znovu běžet dříve a neslyšel jsem žádné znatelné chrastění.

      • Bjorn

        16. Června 2023 19 na: 35

        Dobrý den Timo moc divné tak moje dvě radlice jako traktor, video bych vám v případě zájmu také poslal.
        Také bych upozornil, že webový obchod ecovacs má obvykle vyšší ceny než Amazon. Po konzultaci s Evovacs Supoort dávají záruku ceny na svém nakupování, ale ne na Amazonu, což znamená, že neexistuje žádná sleva, protože dobrá je uvedena na Amazonu za 999 EUR a přímo na ecovacs za 1099 EUR
        Zdravím

        • Tymián administrátor

          17. Června 2023 12 na: 25

          Ahoj Bjorne,

          to nezní vůbec dobře. Video/odkaz mi můžete poslat e-mailem. E-mailovou adresu najdete na stránce kontaktů.

          Odstranili jste všechny kartáče jeden po druhém a zjistili jste, zda problém přetrvává?

  2. Beate Meiserová

    18. Června 2023 12 na: 41

    Dobrý den Timo, v první řadě děkuji za velmi informativní test. Už jsi mi s tím hodně pomohl. 🙂 Nenašel jsem odpověď na otázku. Vakuový robot bych chtěl používat hlavně na denní utírání (mám 2 Goldies). Nevíte náhodou, zda je vakuový robot kompatibilní s čisticími prostředky? Díky předem. 🙂

    • Tymián administrátor

      23. Června 2023 22 na: 31

      Ahoj Beate, do nádržky na čerstvou vodu je možné přidat čisticí kapalinu. ECOVACS pro tento účel dokonce prodává vlastní čisticí prostředek.

      Na co si chcete dát pozor, je nepoužívat lepkavý čisticí prostředek. Například klasický neutrální čistič od Frosch bych tam nedala, protože je trochu viskózní a ve vodě tvoří šupinky. To má tendenci ucpat úzké hadice.

  3. Hnízda

    11. Července 2023 13 na: 43

    Dobrý den, Timo,

    Ptám se zde následující otázku, protože jsem v různých médiích nenašel žádné informace.
    Můžete použít DEEBOT T20 OMNI speciálně k ovládání místností pro úklid? Mohu to udělat s vakuovým robotem „Medion“, který mám od Aldi!

    • Tymián administrátor

      11. Července 2023 16 na: 01

      Dobrý den, Horst,

      Ano, samozřejmě, to funguje také s T20 OMNI. Místnosti si můžete libovolně rozdělit a vysavačovému robotu říci, že má konkrétně tuto místnost pouze vysávat a vytírat, pouze vysávat nebo pouze vytírat.

  4. Aurélie

    12. Srpna 2023 12 na: 02

    Dobrý den!

    Jako majitel iRobota jsem hledal pomocníka do domácnosti s mopem. T20 je perfektní! Stále mám s aplikací nějaké potíže, protože je složitější než aplikace iRobot, ale to se blíží!
    Přesto jsem si všiml 2 rozdílů v "méně" dobrém pro iRoboty.
    T20 hůř saje na hrany místností a nábytku a nezvládá sklony 30-35°... což je škoda, rád bych propojil dvě místnosti v mém domě. To iRobot zvládl bez problémů. Máte nápad?

    • Tymián administrátor

      13. Srpna 2023 22 na: 35

      Ahoj Aurélie,

      pokud vakuový robot nedokáže překonat práh mezi dvěma místnostmi, pomůže pouze vybudování nebo zakoupení prahové rampy. Na Amazonu je široká nabídka.

      • Aurélie

        15. Srpna 2023 07 na: 08

        Ale myslíš, že umí vylézt na rampu?
        Mysleli jsme si, že je to v tomto ohledu jako Roomba. Není to jen práh, je to schod, pro který jsme postavili rampu se sklonem 30 stupňů. Přidáme trochu protiskluzu.
        Na Amazonu se prodávají pouze prahové lišty.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny * výrazný

Více od ECOVACS
Přehled
Výrobce

ECOVACS

Modell

DEEBOT T20 OMNI

Spezifikationen

 Čištění 
Sací síla: až 6000 Pa
Režimy sání: Tichý, Standardní, Maximum, Maximum+
Hlasitost: méně než 68 dB
Nádoba: 300 ml prachu
Systém stěračů: OZMO Turbo 2.0

 Navigace 
Mapování: TrueMapping 2.0 (LDS)
Detekce objektů: TrueDetect 3D 3.0
Pokojová karta: Ano (3 patra)
Rozložení pokoje: ano
Omezené zóny: ano
Virtuální zeď: ano
Housekeeper Mode 2.0: Ano
Režim hlubokého čištění: Ano

 konektivita 
Aplikace: ECOVACS HOME
Připojení: WiFi 2.4 GHz
Alexa: Ano
Domovská stránka Google: Ano
Jiné: Hlasová interakce YIKO AI

 akumulátor 
Kapacita: 5200 mAh
Doba trvání: do. 260 minut
Doba nabíjení: 6,5 hodin

 Sací stanice 
Sací výkon: 21 kPa
Typ sáčku: Jednorázové
Objem tašky: 3 l
Čištění mopem: Horká voda (55°C)
Sušení mopu: horký vzduch

 Velikost a hmotnost 
Velikost: 36,2 x 36,2 x 10,35 cm
Hmotnost: 3,7 kg

Rozsah dodávky

Vákuový robot 1x
1x sací stanice
2x boční kartáč
Podložka 2x
1x sáčky na prach
Čisticí kartáč 1x
1x čisticí nástroj
Napájecí kabel 1x
1x manuál