Hodnocení
6
přezkoumání

Amazfit GTS v testu - Chytré hodinky pro každodenní život a sport

by 3. Prosince 2020
Amazfit GTS je sportovní chytré hodinky, které jsou vizuálně podobné Apple Watch. Mohou však chytré hodinky, které stojí jen zlomek hodinek značky, držet krok s tím? Dostal jsem se na konec tohoto a podíval se blíže na Amazfit GTS v testu.
Přehled
Výrobce

Huami

Produkt

Amazfit GTS

Spezifikationen

Zobrazit
Displej: AMOLED
Zobrazte úhlopříčku: 1.65 palce
Rozlišení displeje: pixely 348 x 442
Ochrana obrazovky: Gorilla Glass 3

Procesor a paměť
CPU: Neznámé
RAM: Neznámé
Interní úložiště: neznámé
Rozšíření paměti: ne

ostatní
Bluetooth: 5.0 BLE
WiFi: ne
GPS: Ano
Krokoměr: Ano
Monitor srdeční frekvence: PPG BioTracker

OS: Android / iOS
Baterie: 220 mAh

Vodotěsný: až 5 bankomatů
Velikost: 43.25 36.25 9.4 x x mm
Hmotnost: 25g (bez náramku)

Test: Amazfit GTS Smartwatch

Aktualizovat 03. Prosinec 2020

CyberportAmazfit GTS za levných 89 eur v nabídce. Dále Euro 5 lze uložit přihlášením k odběru zpravodaje Cyberport. Poté obdržíte slevový kód e-mailem.

K nabídce Cyberport

Amazfit GTS byl uveden na mezinárodní trh již v září 2019. Výrobce je společnost se sídlem v Číně Huami, který se také používá pro vývoj a výrobu různých nositelek Xiaomi (např. Xiaomi Mi Band 4).

Stejně jako všechny dříve publikované nositelné prvky Amazfitu je i GTS vlastníkem Amazfit OS vybavena. Cílovou skupinou jsou především amatérští sportovci, amazonský OS více než 12 sportovních programů nabízí.

Přední strana Amazfit GTS s 1.65 palcovým displejem AMOLED.

Design

Na první pohled vypadá Amazfit GTS matně podobně jako Apple Watch. Obě hodinky sdílejí obdélníkové pouzdro na hodinky se zakřiveným zobrazovacím sklem. Pouzdro na hodinky je vysoké 43.25 mm a šířky 36.25 mm. Tloušťka je pouze 9.4 mm. Díky kompaktnímu designu vypadá smartwatch velmi diskrétně i na úzkých zápěstích. Hmotnost je téměř 25 g bez náramku a 39 g s náramkem.

Silikonový náramek s rychlým uvolněním

Když už mluvíme o náramku: to je venku silikon šetrný k pokožce vyrobený, 20 cm dlouhý, 20 mm široký a nastavitelný ve 13 krocích. Připínáček a dvě smyčky drží GTS bezpečně na zápěstí. Náramek lze rychle vyměnit díky rychloupínacímu zipu. Ersatzarmbänder s rychlým uvolněním jsou k dispozici ve všech možných variantách. Přizpůsobit se musí pouze šířka 20 mm.

Vysoce kvalitní hliníkový rám

Displej AMOLED s vysokým rozlišením je skrytý za zakřiveným displejem. Šikmé sklo displeje se sloučí do elegantního hliníkového rámu. Tlačítko napájení je jediným fyzickým ovládacím prvkem vpravo. Zadní strana smartwatch, která je vyrobena pouze z plastu, je méně kvalitní.

Rozsah dodávky Amazfit GTS s nabíječkou, smartwatch a návodem k obsluze.

Vodotěsný na bankomat 5

Za zmínku stojí také odolnost proti vodě až 5 ATM. To znamená, že inteligentní hodinky vydrží tlak předpokládaného vodního sloupce 50 metrů. Při každodenním používání se GTS nebojí vody a může si s jistotou zůstat na zápěstí při mytí rukou a sprchování. Plavání je také možné s Amazfit GTS, koneckonců hodinky mají také svůj vlastní sportovní program. Vyhněte se potápění a slané vodě.

Šest různých barev

Amazfit GTS je k dispozici v 6 různých barvách. Kromě klasické černé a šedé jsou k dispozici také zlaté, růžové, oranžové a modré.

Přední část Amazonit GTS Smartwatch.

Zobrazit

Na rozdíl od starších modelů Amazfitu, které používají transflektivní displej, GTS používá 1.65 palcový AMOLED displej.

Silné barvy, tmavě černá

Typ displeje se vyznačuje obzvláště silnými barvami (100% NTSC) a tmavě černou. Tmavě černá se dosáhne pouhým ponecháním (černých) pixelů, které nejsou vyžadovány, vypnuté. Současně je snížena spotřeba energie, takže GTS i v roce XNUMX Always-On Provoz dosáhl dlouhé životnosti baterie. (Další informace o životnosti baterie naleznete na konci recenze.)

Ostrá ostrá reprezentace

Vzhledem k ceně hodinek je displej skutečným vrcholem. Extrémně vysoký vyhovuje malému 1.65 palcovému displeji Rozlišení zobrazení 348 x 442 pixelů, což zase odpovídá břitvě ostré 341 PPI. Nelze rozpoznat jednotlivé pixely pouhým okem. Jas a kontrast jsou dokonalé a displej vypadá dobře i za silného světla. Senzor jasu automaticky upravuje jas displeje podle okolního světla. Malý dotykový displej reaguje přesně na vstupy. Pouze animace jsou mírně trhané a zpožděné, což je způsobeno operačním systémem Amazfit.

Sklo displeje odolné proti poškrábání

Obzvláště odolný proti poškrábání Gorilla Glass 3 přináší to, co slibuje. I po použití hodinek každý den po dobu několika týdnů nedochází na konci testovací fáze k poškrábání. Povlak proti otiskům prstů zabraňuje nepříjemným otiskům prstů a současně zajišťuje lepší klouzání na displeji.

Zadní část Amazonit GTS Smartwatch.

Funkce Amazon GTS

Amazfit GTS nejsou hodinky, které můžete použít k volání, WhatsApp, placení na cestách nebo jen surfování po internetu. Inteligentní hodinky se zaměřují především na rozsáhlé sportovní funkce. Přísně vzato, GTS je Kombinace fitness náramku a smartwatch, Ti, kteří očekávají plnohodnotné chytré hodinky, jako jsou Apple Watch, jsou hodinky Huami jasně na místě!

Z důvodu patentovaného operačního systému Amazfit nemůžete instalovat své vlastní aplikace, proto se musíte spolehnout na aplikace a funkce, které poskytuje Amazfit. Zároveň je GTS silně propojen s aplikací Amazfit. Pro nastavení chytrých hodin, vyhodnocení shromážděných dat a přijímání oznámení je vyžadováno připojení Bluetooth k smartphonu.

Stručný přehled aktualizací firmwaru Amazfit GTS

Aktualizovat 26. Červenec 2020

Nový Firmware 0.0.9.12 publikováno. Toto je nová aktualizace funkce. Zařízení Amazfit GTS je nyní schopno sledovat čas zdřímnutí. Sleduje se pouze spánek, který trvá déle než 20 minut. Hodnocení odpoledního zdřímnutí je zahrnuto v celkovém hodnocení spánku.

Aktualizovat 31. Květen 2020

Nový Firmware 0.0.9.05 publikováno. Tato aktualizace opravuje nespecifikované chyby.

Aktualizovat 30. Duben 2020

Nový Firmware 0.0.8.90 publikováno. Díky této aktualizaci obdrží smartwatch kontrolní středisko pro počasí a UVI.

Aktualizovat 28. Březen 2020

Nový Firmware 0.0.8.56 publikováno. Aktualizace zlepšuje výkon smartwatch, přidává vibrace, když je vypnutá, a po zastavení alarmu zobrazí tlačítko zastavení. Opravy chyb se týkají PAI a stopek.

Aktualizovat 17. Leden 2020

Zařízení Amazfit GTS obdrželo aktualizaci. Podle changelogu Firmware 0.0.8.37 rychlost GPS a přesnost GPS. Toto zlepšení bylo reprodukováno v testu. Oprava GPS je ve srovnání s Firmware 0.0.8.33 nalezeno celkově rychleji a přesnost umístění je o něco přesnější.

Krokoměr a sportovní programy

Celkově ukazují, že GTS v podstatě chce být sportovní hodinky 12 sportovních programů a rozsáhlý senzorový systém sestávající z GPS, One PPG BioTracker, One Akcelerometr osy 6 stejně jako jeden Osy 3 senzor G.

GTS spolehlivě zaznamenává kroky. Pohyby paží při sezení nebo řízení se nepočítají jako kroky. Denní cíl lze nastavit v krocích po 1000 pomocí aplikace Amazfit. Samotné hodinky jasně ukazují přijaté kroky, trasu a spálené kalorie. Varování nečinnosti poskytuje informace o příliš dlouhém sezení.

Uživatelské rozhraní Amazfit GTS s ciferníky a jednoduchou obsluhou

Uživatel má k dispozici následující sportovní programy:

  • Běh (venkovní)
  • Běh (vnitřní)
  • Chůze / turistika (venkovní)
  • Cyklistika (venkovní)
  • Cyklistika (vnitřní)
  • Koupání (bazén)
  • Koupání (otevřená voda)
  • eliptický trenažér
  • šplhat
  • Trail Running
  • Lyžování
  • Zdarma školení

Každý ze sportovních programů je přizpůsoben příslušnému sportu. Pokud například vyberete koupání v bazénu, musí být nejprve určena délka bazénu. cíle aktivity lze určit z hlediska trasy, doby trvání a spotřeby. V závislosti na vybraném sportovním programu jsou také k dispozici možnosti připomenutí pro vzdálenost, srdeční frekvenci a rychlost na výběr. Některá data, jako je rychlost nebo srdeční frekvence, mohou být také ve formě a Real-time graf reprezentovat. Všechny relevantní údaje lze zobrazit na první pohled.

Je to praktické Funkce automatické pauzy sportovních programů. Jakmile je sportovní program přerušen, GTS pozastaví sběr dat. Při testu funkce pracovala velmi přesně. Mějte však na paměti, že funkce automatického pozastavení je velmi ostrá. Pokud během tréninku zařadíte krátkou převodovku, hodinky již mohou sportovní program pozastavit!

Uživatelské rozhraní Amazon GTS s předpovědí počasí a 12 sportovních programů

GPS a venkovní

Aby bylo možné přesněji sledovat outdoorové aktivity, je Amazfit GTS vybaven GPS. To, co zní teoreticky skvěle, stále vyžaduje hodně vylepšení v praxi. Obvykle trvá 15–60 sekund, dokud není vytvořen stabilní signál GPS. To je obzvláště nepříjemné, když jste ve spěchu.

Totéž platí pro trasu, která je v závislosti na prostředí velmi nepřesná. V otevřeném poli je odchylka již 1–2 metry. V lese nebo v městských oblastech jsou možné odchylky dobrých 6-10 metrů. Možnost exportu a importu pro GPX nebo Soubory TCX nejsou ve výchozím nastavení k dispozici. Data školení lze exportovat pouze v příslušném formátu prostřednictvím aplikací třetích stran.

Srdeční frekvence a PAI

Srdeční frekvence je nad jednou PPG senzor (fotopletysmografie) určeno. Při procesu měření je světlo směrováno do kůže a kolik světla je rozptýleno zpět v závislosti na průtoku krve. Frekvence detekce lze v aplikaci Amazfit nastavit za 1, 5, 10 nebo 30 minut. Senzor pracuje nepřetržitě v tréninku.

Stanovení srdeční frekvence je bohužel pouze částečně spolehlivé. K poruchám a nesprávným měřením došlo častěji během tréninku. I přes konstantní výkon srdeční frekvence klesla ze 130 na méně než 80 a jen pomalu se obnovila na realistickou hodnotu. K hodinkám není možné připojit pás srdeční frekvence.

Nová funkce představená Huami je „Personal Activity Intelligence“ (PAI), PAI je vědecky uznávaný postup pro stanovení zdravotního stavu. Takzvané skóre PAI (7-1) se zaznamenává v časovém okně 100 dnů, které vyhodnocuje individuální zdravotní stav na základě srdeční frekvence. PAI je zajímavá funkce pro zvýšení vaší kondice nebo pro motivaci. Jak spolehlivá hodnota zůstává sporná kvůli částečně nesprávnému záznamu srdeční frekvence.

Monitor spánku a budík

Záznam spánku se automaticky spustí, když usnete. Ruční ovládání není možné. Shromážděná data zahrnují čas do usnutí a probuzení a různé fáze spánku. Detekce doby spánku a probuzení je přesná do několika minut. Vždy zapnutý displej je nepříjemný a během monitorování spánku se nevypíná.

Prostřednictvím GTS nebo aplikace lze nastavit několik profilů probuzení. Budík pracuje spolehlivě a také se probudí z pevnějšího spánku.

WhatsApp upozornění na Amazfit GTS

Oznámení, hudba a další

Pokud je GTS připojen k smartphonu, lze do smartphonu uskutečňovat příchozí hovory Oznámení převedeny na hodinky. Lze například zobrazit zprávy WhatApp nebo příchozí hovory. Na zprávy však nelze odpovědět. Která oznámení aplikací jsou předávána do chytrých hodinek, lze nastavit pomocí aplikace Amazfit.

Zemřít funkce Music Hodinky nejsou hudebním přehrávačem, ale čistě ovládají přehrávání hudby připojeného smartphonu. Hlasitost je nastavitelná, skladby lze přeskočit a přehrávání pozastavit.

Mezi další funkce Amazonu GTS patří jedna 7denní předpověď počasí s UV indexem, vlhkostí vzduchu a silou větru Kompas, ein Časový spínač, ein Odpočítávání, stejně jako jeden mobilního vyhledávání.

Aplikace Amazfit

Jak již bylo zmíněno, smartwatch je velmi úzce propojen s aplikací Amazfit. Aplikaci si můžete zdarma stáhnout přes Google Play nebo Apple Store lze stáhnout. Jako alternativu k aplikaci Amazfit můžete použít také Mi Fit App synchronizovat a dovnitř Google Fit nebo Strava Import.

Souhrn Sports

Kromě správy hodinek vyhodnotí shromážděná data také aplikace Amazfit. Sportovní aktivity mohou být prezentovány připraveným způsobem, takže lze vyvodit závěry o průměrném srdečním tepu, ujeté vzdálenosti nebo spálených kaloriích. Všechny aktivity a denní kroky lze filtrovat podle dnů, týdnů a měsíců.

ciferníky

Pro přizpůsobení jsou k dispozici smartwatch více než 102 ciferníků vybrat. Watfach lze pohodlně vybrat pomocí aplikace Amazfit a synchronizovat s smartwatch stisknutím tlačítka. Pokud je výběr pro vás příliš malý, můžete si vytvořit vlastní ciferníky nebo použít ciferníky z komunity.

Nainstalujte si své vlastní ciferníky do Amazon GTS?

  1. Vytvořte ciferník ve formátu .BIN nebo si stáhněte ciferník.
  2. Synchronizujte ciferník pomocí aplikace Amazfit.
  3. Otevřete na svém smartphonu cestu k souboru Android \ data \ com.huami.watch.hmwatchmanager \ files \ watch_skin_local
  4. Zkopírujte název souboru tam uloženého souboru a nahraďte svůj .BIN ciferník tímto názvem souboru.
  5. Po nové synchronizaci je váš nový ciferník na hodinkách.

akumulátor

Baterie Amazfit GTS má Kapacita 220 mAh. Za účelem nabíjení je inteligentní hodinky zapojeno do magnetického 2pólového nabíjecího konektoru. doba nabíjení je necelých 100 minut. životnost baterie je silně závislá na příslušném použití.

S vždy zapnutým displejem, 2 hodinovým sportovním programem, přibližně 30 oznámeními denně a GPS vypnutým, baterie vydrží přibližně 4 dny. Pokud deaktivujete stále zapnutý displej, baterie vydrží v průměru 15 dní. GPS rychle snižuje životnost baterie. Pokud chodíte v lese po dobu jedné hodiny a používáte GPS, ztratíte asi 20% baterie.

Preisvergleich

Chtěli byste vědět, kde koupit Amazfit GTS? V našem srovnání cen uvádíme aktuální nabídky nejoblíbenějších obchodů. Všechny ceny jsou kontrolovány a aktualizovány několikrát denně. Pokud se obchod objeví několikrát, jedná se o různé sklady prodejce.

Historie vývoje cen

Aktuální ceny

Cyberport
1-5 pracovních dnů
89,00 €
Střídavý
3-7 pracovních dnů
104,90 €
Notebook levnější
1-5 pracovních dnů
109,99 €
Banggood
10-30 pracovních dnů
115,48 €
Gearbest
10-30 pracovních dnů
117,18 €
Amazonka
1-5 pracovních dnů
129,90 €

Cena je příliš vysoká? Využijte náš budík!

Ceny naposledy aktualizovány: 31. ledna 2021 20:42

výsledek testu

Posouzení
pozitivní

Elegantní design
Ostrý, barevný a jasný displej
Rozsáhlé sportovní funkce
Vodotěsný na bankomat 5
Přesný krokoměr
Více než 102 Watchfaces
Slušná výdrž baterie

negativní

Silně svázáno s aplikací Amazfit
Někdy nesprávné měření srdeční frekvence
Vždy zapnutý displej i během sledování spánku
GPS s odchylkami
Menší pokles výkonu

První dojem
8.5
6.8
zpracování
8.5
6.5
Design
9.0
9.2
Zobrazit
8.5
9.9
uživatelské rozhraní
8.5
8.6
GPS a senzory
6.5
7.0
akumulátor
7.0
7.0
pohodlí
8.0
8.2
Funkce
7.0
9.2
App
7.0
7.3
Závěr

Amazfit GTS vypadá elegantně, ale zklamaně funkční. S ohledem na design a vynikající displej byste s GTS mohli udělat více. Místo toho je GTS opět silně svázána s aplikací Amazfit, na kterou si zvykne. Základní funkce smartwatch, jako jsou telefonní hovory a mobilní platby, nejsou k dispozici. GTS je tedy „pouze“ dalším fitness trackerem Amazfit s elegantním vzhledem.

Pokud je design důležitý a pokud přikládáte sportovním funkcím velký význam, může být Amazfit GTS tím pravým nositelným dílem. Za předpokladu, že Huami stále opravuje poslední softwarové chyby.

7.9
Naše hodnocení
8.0
uživatel Hodnocení
7 hodnocení
Vy hodnotilo toto
host
6 Komentáře
Nejstarší
Poslední
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
Ricardo

Mám polární hrudní pás, mohu jej spárovat s hodinkami? LG

Stefan

Ne, nemůžete. Je také v testu, pokud jste si ji přečetli.

Ricardo

Díky, myslím, že jsem to přeskočil. To samozřejmě mluví proti GTS za předpokladu, že měření srdeční frekvence je opravdu nepřesné, jak píše autor. Na dalších stránkách čtete něco jiného. Nemám tušení, čemu teď věřit.

Silke

Ahoj, koupil jsem Amazfit GTS od Aldi. S hodinkami jsem zatím spokojený, ale teď se náramek po téměř dvou měsících rozpustí. Kde mohu získat náhradní popruh na hodinky?

Heiko

Můžete použít běžné řemínky na hodinky se sponou. Také jsem si vyrobil další náramek. Stejný problém jako váš.