Spojte se s námi

Ahoj, co hledáš?

Recenze Amazfit GTS Smartwatch

Amazfit GTS v testu - Chytré hodinky pro každodenní život a sport

Aktualizováno uživatelem Timo Altmeyer dne 24. října 2023

Amazfit GTS vypadá podezřele podobně jako Apple Watch. Chytré hodinky z Číny však stojí jen zlomek známých značkových hodinek a nejsou srovnatelné s plnohodnotnými inteligentními hodinky. Dozvíte se, proč tomu tak je a pro koho by hodinky mohly být zajímavé v následujícím přezkumu Amazfit GTS.

7.9
Naše hodnocení
51 € amazon
Srovnání Cen

Test: Chytré hodinky Amazfit GTS

Amazfit GTS byl představen pro mezinárodní trh již v září 2019. Výrobcem je čínská společnost Huami, která je rovněž odpovědná za vývoj a výrobu různých nositelných zařízení Xiaomi (např. Xiaomi Mi Band 4).

Stejně jako všechny dříve vydané nositelné doplňky Amazfit je i GTS vybaven proprietárním operačním systémem Amazfit OS. Cílovou skupinou jsou především amatérští sportovci, kterým Amazfit OS nabízí více než 12 sportovních programů.

Přední strana Amazfit GTS s 1.65 palcovým displejem AMOLED.

Design

Na první pohled vypadá Amazfit GTS matoucím způsobem jako Apple Watch. Obě hodinky sdílejí obdélníkové pouzdro na hodinky se zakřiveným sklem displeje. Pouzdro hodinek je vysoké 43.25 mm a široké 36.25 mm. Tloušťka je pouze 9.4 mm. Díky svému kompaktnímu designu vypadají inteligentní hodinky velmi diskrétně, dokonce i na úzkých zápěstích. Hmotnost bez náramku je necelých 25 g a s náramkem 39 g.

Silikonový náramek s rychlým uvolněním

Když už mluvíme o náramku: Je vyroben ze silikonu šetrného k pokožce, 20 cm dlouhý, 20 mm široký a nastavitelný ve 13 krocích. Spona se sponou a dvě smyčky drží GTS bezpečně na zápěstí. Náramek lze rychle vyměnit pomocí rychloupínáku. Náhradní náramky s rychloupínáním jsou k dispozici ve všech možných variantách. Musí se hodit pouze šířka 20 mm.

Vysoce kvalitní hliníkový rám

Displej AMOLED s vysokým rozlišením je skrytý za zakřiveným displejem. Šikmé sklo displeje se sloučí do elegantního hliníkového rámu. Tlačítko napájení je jediným fyzickým ovládacím prvkem vpravo. Zadní strana smartwatch, která je vyrobena pouze z plastu, je méně kvalitní.

Rozsah dodávky Amazfit GTS s nabíječkou, smartwatch a návodem k obsluze.

Vodotěsný na bankomat 5

Za zmínku stojí také odolnost proti vodě až 5 ATM. To znamená, že inteligentní hodinky vydrží tlak předpokládaného vodního sloupce 50 metrů. Při každodenním používání se GTS nebojí vody a může si s jistotou zůstat na zápěstí při mytí rukou a sprchování. Plavání je také možné s Amazfit GTS, koneckonců hodinky mají také svůj vlastní sportovní program. Vyhněte se potápění a slané vodě.

Šest různých barev

Amazfit GTS je k dispozici v 6 různých barvách. Kromě klasické černé a šedé jsou k dispozici také zlaté, růžové, oranžové a modré.

Přední část Amazonit GTS Smartwatch.

Display

Na rozdíl od starších modelů Amazfit, které spoléhají na transflektivní displej, používá GTS 1.65 palcový AMOLED displej.

Silné barvy, tmavě černá

Typ displeje se vyznačuje obzvláště silnými barvami (100% NTSC) a hlubokou černou. Tmavé černé barvy lze dosáhnout jednoduchým vypnutím (černých) pixelů, které nejsou nutné. Současně se snižuje spotřeba energie, takže GTS dosahuje dlouhé životnosti baterie i při nepřetržitém provozu. (Další informace o výdrži baterie najdete na konci recenze.)

Ostrá ostrá reprezentace

Vzhledem k ceně hodinek je displej skutečným vrcholem. Malý 1.65 palcový displej má extrémně vysoké rozlišení displeje 348 x 442 pixelů, což odpovídá ostrému 341 PPI. Je jen těžko možné rozeznat jednotlivé pixely pouhým okem. Jas a kontrast jsou bezchybné a displej sníží jemnou postavu i při silném světle. Senzor jasu automaticky upravuje jas displeje podle okolního světla. Malá dotyková obrazovka přesně reaguje na vstupy. Pouze animace jsou mírně trhané a zpožděné, což je způsobeno operačním systémem Amazfit OS.

Sklo displeje odolné proti poškrábání

Obzvláště odolné sklo Gorilla Glass 3 odolné proti poškrábání dělá to, co říká na plechovce. I po několika týdnech každodenního používání hodinek není na konci testovací fáze vidět žádné škrábance. Povlak proti otiskům prstů zabraňuje nepříjemným otiskům prstů a současně zajišťuje lepší klouzání po displeji.

Zadní část Amazonit GTS Smartwatch.

Funkce Amazon GTS

 Amazfit GTS nejsou hodinky, se kterými můžete telefonovat, WhatsAppen, provádět mobilní platby nebo jen surfovat po internetu. Inteligentní hodinky se zaměřují hlavně na rozsáhlé sportovní funkce. Přísně vzato je GTS kombinací fitness náramku a chytrých hodinek. Každý, kdo očekává plnohodnotné inteligentní hodinky, jako jsou Apple Watch, není s hodinkami Huami zjevně na místě!

Z důvodu patentovaného operačního systému Amazfit nemůžete instalovat své vlastní aplikace, proto se musíte spolehnout na aplikace a funkce, které poskytuje Amazfit. Zároveň je GTS silně propojen s aplikací Amazfit. Pro nastavení chytrých hodin, vyhodnocení shromážděných dat a přijímání oznámení je vyžadováno připojení Bluetooth k smartphonu.

Stručný přehled aktualizací firmwaru Amazfit GTS

 Aktualizovat 26. Červenec 2020 

Vydán nový firmware 0.0.9.12. Toto je nová aktualizace funkcí. Amazfit GTS je nyní schopen sledovat čas zdřímnutí. Sledován je pouze spánek, který trvá déle než 20 minut. Hodnocení odpoledního spánku je zahrnuto do celkového hodnocení spánku.

 Aktualizovat 31. Květen 2020 

Vydán nový firmware 0.0.9.05. Tato aktualizace opravuje nespecifikované chyby.

Aktualizovat 30. Duben 2020

Vydán nový firmware 0.0.8.90. S touto aktualizací dostávají smartwatch meteorologické a UVI řídící centrum.

Aktualizovat 28. Březen 2020

Vydán nový firmware 0.0.8.56. Aktualizace vylepšuje výkon inteligentních hodinek, přidává vibrace, když jsou vypnuté, a zobrazuje tlačítko zastavení, jakmile zazní alarm. Opravy chyb se týkají PAI a stopek.

Aktualizovat 17. Leden 2020

Amazfit GTS obdržel aktualizaci. Podle protokolu změn firmware 0.0.8.37 zlepšuje rychlost GPS a přesnost GPS. Toto vylepšení bylo možné v testu reprodukovat. Ve srovnání s firmwarem 0.0.8.33 je oprava GPS nalezena celkově rychlejší a přesnost umístění je také o něco přesnější.

Krokoměr a sportovní programy

Fakt, že GTS chce být v zásadě sportovními hodinkami, ukazuje celkem 12 sportovních programů a rozsáhlý senzorový systém, který se skládá z GPS, PPG BioTracker, 6osého senzoru zrychlení a 3osého G senzoru.

GTS spolehlivě zaznamenává kroky. Pohyby paží při sezení nebo řízení se nepočítají jako kroky. Denní cíl lze nastavit v krocích po 1000 pomocí aplikace Amazfit. Samotné hodinky jasně ukazují přijaté kroky, trasu a spálené kalorie. Varování nečinnosti poskytuje informace o příliš dlouhém sezení.

Uživatelské rozhraní Amazfit GTS s ciferníky a jednoduchou obsluhou

 Uživatel má k dispozici následující sportovní programy: 

  • Běh (venkovní)
  • Běh (vnitřní)
  • Chůze / turistika (venkovní)
  • Cyklistika (venkovní)
  • Cyklistika (vnitřní)
  • Koupání (bazén)
  • Koupání (otevřená voda)
  • eliptický trenažér
  • šplhat
  • Trail Running
  • Lyžování
  • Zdarma školení

Každý ze sportovních programů je šitý na míru příslušnému sportu. Pokud se například rozhodnete plavat v bazénu, musíte nejprve určit délku bazénu. Cíle aktivity lze nastavit, pokud jde o vzdálenost, dobu trvání a spotřebu. V závislosti na vybraném sportovním programu existují také možnosti připomenutí vzdálenosti, srdeční frekvence a rychlosti. Některá data, jako je rychlost nebo srdeční frekvence, lze také zobrazit ve formě diagramu v reálném čase. Všechny relevantní údaje lze zobrazit na první pohled.

Funkce automatického pozastavení sportovních programů je praktická. Jakmile je sportovní program přerušen, GTS zastaví sběr dat. V testu funkce fungovala do značné míry přesně. Je však třeba si uvědomit, že funkce automatického pozastavení je nastavena velmi ostře. Pokud během tréninku zařadíte krátkou převodovku, mohou hodinky pozastavit sportovní program!

Uživatelské rozhraní Amazon GTS s předpovědí počasí a 12 sportovních programů

GPS a venkovní

Aby bylo možné přesněji sledovat outdoorové aktivity, je Amazfit GTS vybaven GPS. To, co zní teoreticky skvěle, stále vyžaduje hodně vylepšení v praxi. Obvykle trvá 15–60 sekund, dokud není vytvořen stabilní signál GPS. To je obzvláště nepříjemné, když jste ve spěchu.

Totéž platí pro trasu, která je v závislosti na prostředí velmi nepřesná. Na otevřeném poli je odchylka již 1–2 metry. V lesích nebo městských oblastech jsou možné odchylky dobrých 6-10 metrů. Možnost exportu a importu pro soubory GPX nebo TCX není ve výchozím nastavení k dispozici. Údaje o školení lze exportovat pouze v příslušném formátu pomocí aplikací třetích stran.

Srdeční frekvence a PAI

Srdeční frekvence je stanovena pomocí PPG senzoru (fotopletysmografie). V procesu měření je světlo směrováno do kůže a měří se, kolik světla je zpětně rozptýleno v závislosti na průtoku krve. V aplikaci Amazfit lze frekvenci detekce nastavit za 1, 5, 10 nebo 30 minut. Senzor pracuje nepřetržitě při cvičení.

Určení srdeční frekvence je bohužel spolehlivé jen částečně. Zejména během cvičení docházelo k častějším poruchám a nesprávným měřením. Navzdory neustálému výkonu srdeční frekvence poklesla ze 130 na méně než 80 a jen pomalu se zotavila na realistickou hodnotu. K hodinkám není možné připojit hrudní pás. 

Nová funkce zavedená společností Huami je „Personal Activity Intelligence“ (PAI). PAI je vědecky uznávaný postup pro stanovení zdravotního stavu. V časovém okně 7 dnů se zaznamenává takzvané skóre PAI (1-100), které využívá srdeční frekvenci k hodnocení individuálního zdravotního stavu. Pro zvýšení vlastní kondice nebo pro motivaci je PAI velmi zajímavá funkce. Jak spolehlivá je hodnota, zůstává sporná kvůli někdy nesprávnému záznamu srdeční frekvence.

Monitor spánku a budík

Záznam spánku se automaticky spustí, když usnete. Ruční ovládání není možné. Shromážděná data zahrnují čas do usnutí a probuzení a různé fáze spánku. Detekce doby spánku a probuzení je přesná do několika minut. Vždy zapnutý displej je nepříjemný a během monitorování spánku se nevypíná.

Prostřednictvím GTS nebo aplikace lze nastavit několik profilů probuzení. Budík pracuje spolehlivě a také se probudí z pevnějšího spánku.

WhatsApp upozornění na Amazfit GTS

Oznámení, hudba a další

Pokud je GTS připojen ke smartphonu, lze do hodinek přenášet příchozí oznámení ze smartphonu. Lze například zobrazit zprávy WhatApp nebo příchozí hovory. Na zprávy však není možné odpovídat. Která oznámení aplikací se přeposílají na chytré hodinky, lze nastavit pomocí aplikace Amazfit.

Hudební funkce hodinek není hudební přehrávač, ale čistý ovládací prvek pro přehrávání hudby na připojeném smartphonu. Hlasitost lze upravit, skladby lze přeskočit a pozastavit přehrávání.

Mezi další funkce Amazfit GTS patří 7denní předpověď počasí s UV indexem, vlhkostí a silou větru, kompas, časovač, odpočítávání a funkce vyhledávání v mobilním telefonu.

Aplikace Amazfit

Jak již bylo zmíněno, smartwatch je velmi silně svázán s aplikací Amazfit. Aplikaci lze zdarma stáhnout z Google Play nebo Apple Store. Jako alternativu k aplikaci Amazfit lze data také synchronizovat s aplikací Mi Fit a importovat do Google Fit nebo Strava.

Souhrn Sports

Kromě správy hodinek vyhodnotí shromážděná data také aplikace Amazfit. Sportovní aktivity mohou být prezentovány připraveným způsobem, takže lze vyvodit závěry o průměrném srdečním tepu, ujeté vzdálenosti nebo spálených kaloriích. Všechny aktivity a denní kroky lze filtrovat podle dnů, týdnů a měsíců.

ciferníky

K přizpůsobení inteligentních hodinek si můžete vybrat z více než 102 ciferníků. Brodící boxy lze pohodlně vybrat pomocí aplikace Amazfit a synchronizovat s chytrými hodinkami pouhým stisknutím tlačítka. Pokud je výběr pro vás příliš malý, můžete si vytvořit vlastní ciferníky nebo použít ciferníky z komunity.

 Nainstalujte si své vlastní ciferníky do Amazon GTS? 

  1. Vytvořte ciferník ve formátu .BIN nebo si stáhněte ciferník.
  2. Synchronizujte ciferník pomocí aplikace Amazfit.
  3. Otevřete na svém smartphonu cestu k souboru Android \ data \ com.huami.watch.hmwatchmanager \ files \ watch_skin_local
  4. Zkopírujte název souboru tam uloženého souboru a nahraďte svůj .BIN ciferník tímto názvem souboru.
  5. Po nové synchronizaci je váš nový ciferník na hodinkách.

akumulátor

Baterie Amazfit GTS má kapacitu 220 mAh. Pro nabíjení jsou chytré hodinky zapojeny do magnetického 2kolíkového nabíjecího konektoru. Doba nabíjení je necelých 100 minut. Životnost baterie velmi závisí na příslušném použití.

S vždy zapnutým displejem, 2 hodinovým sportovním programem, přibližně 30 oznámeními denně a GPS vypnutým, baterie vydrží přibližně 4 dny. Pokud deaktivujete stále zapnutý displej, baterie vydrží v průměru 15 dní. GPS rychle snižuje životnost baterie. Pokud chodíte v lese po dobu jedné hodiny a používáte GPS, ztratíte asi 20% baterie.

Recenze Amazfit GTS Smartwatch

Amazfit GTS

7.9
Posouzení
pozitivní

Elegantní design
Ostrý, barevný a jasný displej
Rozsáhlé sportovní funkce
Vodotěsný na bankomat 5
Přesný krokoměr
Více než 102 Watchfaces
Slušná výdrž baterie

negativní

Silně svázáno s aplikací Amazfit
Někdy nesprávné měření srdeční frekvence
Vždy zapnutý displej i během sledování spánku
GPS s odchylkami
Menší pokles výkonu

Závěr

Amazfit GTS vypadá elegantně, ale zklamaně funkční. S ohledem na design a vynikající displej byste s GTS mohli udělat více. Místo toho je GTS opět silně svázána s aplikací Amazfit, na kterou si zvykne. Základní funkce smartwatch, jako jsou telefonní hovory a mobilní platby, nejsou k dispozici. GTS je tedy „pouze“ dalším fitness trackerem Amazfit s elegantním vzhledem.

Pokud je design důležitý a pokud přikládáte sportovním funkcím velký význam, může být Amazfit GTS tím pravým nositelným dílem. Za předpokladu, že Huami stále opravuje poslední softwarové chyby.

Srovnání Cen
50,68 €
116,90 €
143,55 €
203,69 €
231,58 €
Timo Altmeyer avatar

Timo je zakladatelem techreviewer.de a skutečným technologickým expertem. Od chytrých telefonů po elektrokola, od domácího kina po chytré domácnosti, vždy má prst na tepu nejnovějších trendů.

6 Kommentare

6 Kommentare

  1. Ricardo

    20. Prosince 2019 10 na: 06

    Mám polární hrudní pás, mohu jej spárovat s hodinkami? LG

    • Stefan

      20. Prosince 2019 13 na: 18

      Ne, nemůžete. Je také v testu, pokud jste si ji přečetli.

      • Ricardo

        20. Prosince 2019 22 na: 22

        Díky, myslím, že jsem to přeskočil. To samozřejmě mluví proti GTS za předpokladu, že měření srdeční frekvence je opravdu nepřesné, jak píše autor. Na dalších stránkách čtete něco jiného. Nemám tušení, čemu teď věřit.

        • Tymián administrátor

          21. Prosince 2019 10 na: 44

          Ahoj Ricardo, jak už Stefan zmínil, k chytrým hodinkám nelze připojit externí pás na měření tepu. Tato funkce je dostupná v jiných hodinkách Amazfit, ale GTS ji (zatím?!) neintegrovala. Všiml jsem si ve 2/5 případů, že měření tepu nefunguje jak má. Existuje několik věcí, které za to mohou, ale jsem si jistý, že Huami musí ještě vyladit software. Na zápěstí jsem měl již mnoho hodinek Amazfit a zatím se tato chyba vyskytla pouze u GTS.

  2. Silke

    14. Srpna 2020 18 na: 36

    Dobrý den, koupil jsem si Amazfit GTS od Aldi. S hodinkami jsem zatím spokojen, ale nyní po téměř dvou měsících se náramek rozpouští. Kde mohu získat náhradní řemínek k hodinkám?

    • Heiko

      16. Srpna 2020 16 na: 46

      Můžete použít běžné řemínky na hodinky se sponou. Také jsem si vyrobil další náramek. Stejný problém jako váš.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny * výrazný

Více od Amazfit
Přehled
Výrobce

Huami

Modell

Amazfit GTS

Spezifikationen

 Display 
Displej: AMOLED
Zobrazte úhlopříčku: 1.65 palce
Rozlišení displeje: pixely 348 x 442
Ochrana obrazovky: Gorilla Glass 3

 Procesor a paměť 
CPU: Neznámé
RAM: Neznámé
Interní úložiště: neznámé
Rozšíření paměti: ne

 Sonstige 
Bluetooth: 5.0 BLE
WiFi: ne
GPS: Ano
Krokoměr: Ano
Monitor srdeční frekvence: PPG BioTracker

OS: Android / iOS
Baterie: 220 mAh

Vodotěsný: až 5 bankomatů
Velikost: 43.25 36.25 9.4 x x mm
Hmotnost: 25g (bez náramku)