Spojte se s námi

Ahoj, co hledáte?

Obrázek produktu realme GT Neo2

Realme GT Neo 2 recenze – smartphone přesvědčí!

Zkušební protokol vytvořil Timo A. dne 3. ledna 2022

Realme GT Neo 2 je nyní k dispozici také v Evropě. Efektivní mobilní platforma Snapdragon 870 slibuje spoustu výkonu v aplikacích a hrách. Navrchu je 120Hz AMOLED displej Samsung E4, trojitý fotoaparát s 64MP hlavním fotoaparátem Sony s vysokým rozlišením a velká 5000 mAh baterie s 65W funkcí rychlého nabíjení SuperDart, která smartphone plně nabije za pouhých 35 minut.

Efektní datový list v žádném případě nedělá dobrý smartphone. Pojďme se v testu podívat na to, co realme GT Neo 2 umí v praxi.

Twitter Facebook WhatsApp Bufferu Připnout
8.5
Naše hodnocení
326 € amazon
Srovnání Cen
specifikace
Přehled
Výrobce

Realme

Modell

Realme GT Neo 2

Spezifikationen

 Procesor a paměť 
CPU: Qualcomm Snapdragon 870
GPU: Adreno 650
RAM: 8 GB / 12 GB LPDDR5
Vnitřní paměť: 128GB / 256GB UFS3.1
Rozšíření paměti: ne

 Zobrazit 
Zobrazte úhlopříčku: 6,62 palce
Rozlišení displeje: pixely 2400 x 1080
Frekvence displeje: 120 Hz
Typ displeje: AMOLED (Samsung E4)
Ochrana obrazovky: Corning Gorilla Glass 5
Vzorkovací frekvence: 600 Hz
Multitouch: 10 prsty

 Kamery 
Hlavní fotoaparát: 64 MP Sony IMX682 (clona f / 1.8)
Ultra širokoúhlý fotoaparát: 8 MP (clona 119 ° - f / 2.3)
Makro fotoaparát: 2 MP (clona f / 2.4)

Přední kamera: 16 MP (clona f / 2.5)

 Netzer 
Dual SIM: Ano
Velikost SIM karty: Nano SIM
eSIM: Ne.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B17/B18/B19/B20/B25/B26/B28/B32/B66
TDD LTE: B34/B38/B39/B40/B41(2496-2690MHz)/B42
5G NSA/SA: n77/78/79/38/40/41(2496-2690MHz)/1/3/5/7/8/20/28

 bezdrátový 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ano (duální frekvence)
NFC: Ano

 senzory 
* Čidlo okolního světla
* Akcelerometr
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Snímač otisků prstů

 akumulátor 
Baterie: 5.000 mAh
Funkce rychlého nabíjení: 65 Watt
Qi sklad: ne

 Sonstige 
Operační systém: Android 11 (realme UI 2.0)
Zvuk: stereo reproduktory
Připojení: USB-C
Velikost: 162.9 75.8 8.6 x x mm
Hmotnost: 200g

Recenze: realme GT Neo 2

Úspěšná modelová řada realme GT se opět rozrůstá. Není divu, protože realme je aktuálně nejrychleji rostoucí značkou smartphonů na světě! Po realme GT (na zkoušku) a v létě realme GT Master Edition (na zkoušku), realme GT Neo 2 bude následovat na konci roku.

Nabídka (03. ledna 2022)

Na Amazonu je realme GT Neo 2 v Neo Black a Neo Blue s 8 + 128GB úložištěm opět za 369 eur. Prodej a odeslání zajišťuje Amazon. Nejlepší cena byla naposledy na Černý pátek 339 eur.

Nabídka na Amazonu

realme GT Neo 2: design a zpracování

V centru pozornosti je opět mimořádný design, kterého realme dosahuje s barvami „Neo Green“, „Neo Black“ a „Neo Blue“. Vlajkovou lodí je barva „Neo Green“, neonová zelená, která v kombinaci s černým závodním pruhem a nápisem „Dare to Leap“ vytváří městský vzhled. Povrch všech barev je matný, což do značné míry zabraňuje nevzhledným otiskům prstů.

Rozbalení testu smartphonu realme GT Neo2

Bohužel, kupující nedostanou elegantní zelenou krabici. Toto je odepřeno v sadě recenzentů.

Naše testovací zařízení v „Neo Black“ vypadá obzvláště elegantně. Zadní strana je vyrobena z plastu, ale v žádném případě to tak není. Povrch je příjemně hladký, ale ne tak hladký, aby smartphone v ruce klouzal. Přispívají k tomu i zaoblené hrany zadní strany pouzdra, které smartphonu dobře drží.

Rozsah dodávky smartphonu realme GT Neo2

Součástí dodávky je kromě smartphonu ochranný kryt, nabíjecí kabel a rychlonabíječka.

Velikost zařízení je 162.9 x 75.8 x 8.6 mm. Hmotnost je 200g. Tlustou a těžkou hmotnost má na svědomí především velká 5000 mAh baterie. Neexistuje žádná ochrana proti vodě (stupeň IP). Kvalita zpracování je dobrá a odpovídá cenové relaci.

realme GT Neo 2: Displej

V přímém srovnání s realme GT vylepšila realme zobrazení realme GT Neo 2 v několika bodech. Velikost obrazovky AMOLED displeje Samsung E4 narostla z 6,43 palce na 6,62 palce. Rozlišení obrazovky zůstalo stejné na 1080 x 2400 pixelů (FHD +), ale není zde žádná nevýhoda z hlediska ostrosti obrazu kvůli velké úhlopříčce obrazovky. Se svými 397 PPI je displej stále ostrý jako břitva.

testovací displej realme GT Neo2 zepředu.

Ostrý AMOLED displej s rozlišením ostrým jako břitva.

Díky obnovovací frekvenci 120 Hz je displej obzvlášť jemný. Drobné problémy bohužel stále přetrvávají s automatickým nastavením obnovovací frekvence. V některých aplikacích a hrách je to omezeno pouze na 60 Hz, i když teoreticky by bylo možné více. V systému je 120 Hz vždy plně odehráno. Hráči si přijdou na své díky vysoké vzorkovací frekvenci 600 Hz. Čím vyšší je vzorkovací frekvence, tím rychleji displej reaguje na dotyk, což je u mobilních her rozhodně výhoda.

testovací displej realme GT Neo2 ze strany.

Díky obnovovací frekvenci 120 Hz je displej super plynulý a nemá žádný efekt sekání.

Nová je také podpora obsahu HDR10+. Realme specifikuje maximální jas displeje na 1300 nitů, což znamená, že realme GT Neo 2 má nejjasnější displej, jaký kdy byl zabudován do smartphonu realme. Displej lze bez problémů číst pod širým nebem a na slunci. Displej pokrývá 3 procent barevného prostoru DCI-P100. Typ displeje AMOLED znamená, že barvy jsou obzvláště výrazné a kontrast je téměř nekonečný.

realme GT Neo 2: výkon a uživatelské rozhraní

Vestavěná mobilní platforma Snapdragon 870 od Qualcommu dělá z realme GT Neo 2 cenově dostupný smartphone vyšší třídy. Čip vyrobený 7nm procesem funguje obzvlášť efektivně a nabízí dostatečný výkon pro všechny každodenní úkoly.

Realme GT Neo2 Snapdragon 870

Umožňuje to 8jádrový CPU (1x Cortex-A77 s 3,1 GHz, 3x Cortex-A77 s 2,4 GHz a 4x Cortex-A55 s 1,8 GHz) a GPU Adreno 650. Modem Snapdragon X5 umožňuje rychlou mobilní komunikaci LTE a 55G. Nahoře je dostatek paměti s 8 GB nebo 12 GB hlavní paměti LPDDR5 a 128 GB nebo 256 GB datové paměti UFS3.1. Rozšíření datové paměti pomocí paměťové karty microSD není podporováno.

V benchmarku musí realme GT Neo 2 zaostávat za starším realme GT se Snapdragonem 888, ale tento rozdíl není při každodenním používání nijak patrný. Systém lze ovládat hladce, aplikace a hry se spouštějí rychle a běží hladce.

Smartphone byl dodán s realme UI 2.0, které je založeno na Androidu 11. Nové uživatelské rozhraní realme 3.0 se základem Android 12 bude brzy spuštěno jako aktualizace.

realme GT Neo 2: 64MP trojitý fotoaparát

Pohled na datový list ukazuje, že realme přijalo trojitý fotoaparát a přední kameru realme GT téměř 1:1 pro realme GT Neo 2. Hlavní fotoaparát používá stejný 64MP obrazový snímač Sony IMX682 s clonou f / 1.8, 8MP ultra širokoúhlý fotoaparát s 119 ° širokoúhlým záběrem a clonou f / 2.3 a 2MP makro fotoaparát s clonou f / 2.4. Přední kamera má rozlišení 16 MP a používá clonu f / 2.5.

test kamery realme GT Neo2

Na tomto místě bychom také rádi odkázali na naše  Test pro realme GT  odkazovat. Smartphone využívá identický kamerový systém a dosahuje velmi podobných výsledků. Drobné rozdíly jsou v softwarovém zpracování.

Kvalita záznamu hlavní kamery je za dobrých světelných podmínek přesvědčivá. Detaily jsou zachyceny dobře a snímek vypadá příjemně ostrý. Ani dynamickému rozsahu není co vytknout. Kamera si poradí s protisvětlem. Do (automatického) režimu HDR je potřeba zasahovat jen velmi výjimečně. Barvy vypadají realisticky, s mírně vylepšeným tónem.

Ultraširokoúhlá kamera poskytuje kvalitu záznamu na průměrné úrovni střední třídy. Jak je dobře vidět, nahrávky jsou trochu tmavší a barevně posunuté. Ukázkový snímek byl však pořízen za lehkého šera.

Západ slunce hlavní kamery realme GT Neo2

Za špatných světelných podmínek hlavní kamera stále zachycuje dostatek světla pro poskytování přiměřeně užitečných záznamů. Obrazový šum je stále omezený, ale chybějící stabilizace obrazu stále více ztěžuje pořizování ostrých fotografií. Noční režim je skvělým pomocníkem pro udržení dobré kvality záznamu.

realme GT Neo 2: 16MP přední kamera

Realme umístil 16MP přední fotoaparát do „děrného otvoru“. Kvalita záznamu je působivá. Fotografie jsou příjemně světlé a vykazují silné, přesto přirozené podání barev. Pro rozmazané pozadí lze snadno přepnout do režimu na výšku (bokeh). Rozostření pozadí není příliš agresivní a je čistě odděleno od popředí.

Přední kamera nahrává videa v maximálním rozlišení 1080p a rychlostí až 30 snímků za sekundu.

realme GT Neo 2: Konektivita

Realme GT Neo 2 si vede velmi dobře v mobilní komunikaci. Příjem byl po celou dobu testu stabilní a kvalita hlasu byla vynikající. Totéž platí pro příjem WLAN (WiFi 6), který boduje dobrou silou signálu a vysokou datovou propustností. Bluetooth je k dispozici ve verzi 5.2.

zpět smartphone realme GT Neo2.

Navigace s realme GT Neo 2 byla také bez překážek. Díky duálnímu GPS je přesná poloha nalezena ve zlomcích sekundy. Při navigaci nedošlo k žádným odchylkám od trasy.

Spodní strana smartphonu realme GT Neo2 s USB-C.

 K dispozici je NFC, takže jsou možné i mobilní platby pomocí Google Pay. Smartphone spolehlivě odemkne čtečka otisků prstů v displeji. Pozice vypínacího tlačítka, která je o něco výše, skrývá v tomto bodě drobnou kritiku. Při uchopení a zapínání se palec ke snímači otisků prstů tak dobře nedostane.

top smartphonu realme GT Neo2.

Realme GT Neo 2 generuje stereo zvuk pomocí ušního boltce. Zvuk je vyvážený a hlasitost dostatečná. Realme se tentokrát obešlo bez 3.5mm připojení sluchátek.

realme GT Neo 2: baterie

5000 mAh baterie (2x 2500 mAh) dává realme GT Neo 2 velmi dobrou výdrž baterie. Průměrný uživatel, který používá chytrý telefon k telefonování, procházení webu, sociálních sítí a občasnému sledování videa, má průměrnou dobu běhu 2 ½ dne. Těžší uživatelé, kteří rádi hrají mobilní hry, by měli den bez problémů přežít.

smartphone realme GT Neo2 zpět na krabici.

Technologie rychlého nabíjení „SuperDart“ s výkonem 65 W plně nabije smartphone za přibližně 37 minut. K tomu potřebná rychlonabíječka je součástí dodávky. Bezdrátové nabíjení Qi není podporováno.

Srovnání Cen

ikonaNěmecký sklad
ikonaDodací lhůta 2-5 pracovní dny
326,48 €
Posouzení
pozitivní

Elegantní design a dobré zpracování
AMOLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz
Rychlý výkon v aplikacích a hrách
Použitelný hlavní i přední fotoaparát
Stabilní uživatelské rozhraní Android 11
Dobrá mobilní kvalita (5G, VoLTE, VoWiFi)
Dobrý stereo zvuk
NFC pro bezkontaktní platby
Dobrá výdrž baterie a krátká doba nabíjení

negativní

Žádná ochrana IP
Žádné rozšíření paměti
Kvalitní záznam ultra širokoúhlého a makro fotoaparátu

Závěr

Za necelých 400 eur nabízí smartphone vynikající každodenní výkon. Bez ohledu na to, zda se jedná o aplikaci nebo náročnou mobilní hru. Uživatelé si díky vysokému výkonu Snapdragonu 870 zaručeně přijdou na své.

Přesvědčivý byl také AMOLED displej s vysokým rozlišením, který je díky obnovovací frekvenci 120 Hz ostrý a obzvláště plynulý. Kvalita mobilní komunikace realme GT Neo 2 je dobrá. Stereo reproduktory umožňují vyvážený zvuk.

Hlavní fotoaparát je na dobré střední úrovni. Fotografie jsou ostré, bohaté na detaily a barevně sladěné. U ultraširokoúhlého fotoaparátu a makro fotoaparátu je stále co zlepšovat. Přední fotoaparát naopak pořídí užitečná selfie.

Poměr ceny a výkonu je u realme GT Neo 2 správný a smartphone stojí za doporučení.

8.5
Naše hodnocení
autor

V roce 2016 spustil web techreviewer.de a od té doby je aktivním editorem zpráv a testovacích zpráv ve všech oblastech technologie.

3 Kommentare

3 Kommentare

  1. leden

    21. Února 2022 16 na: 42

    Zdravím a moc děkuji za podrobný test. Momentálně hledám nový smartphone a Neo 2 je na mém krátkém seznamu. Testovací zpráva uvádí, že aktualizace na Android 12 proběhne již brzy. Bylo by pro mě velmi důležité vědět, kdy to bude a zda lze stále očekávat Android 13.

  2. Robi

    29. March 2022 21 na: 34

    Má smartphone LTPO displej?

    • Tymián administrátor

      8. Dubna 2022 23 na: 41

      Dobrý den Robi, smartphone nemá LTOP displej.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Přehled
Výrobce

Realme

Modell

Realme GT Neo 2

Spezifikationen

 Procesor a paměť 
CPU: Qualcomm Snapdragon 870
GPU: Adreno 650
RAM: 8 GB / 12 GB LPDDR5
Vnitřní paměť: 128GB / 256GB UFS3.1
Rozšíření paměti: ne

 Zobrazit 
Zobrazte úhlopříčku: 6,62 palce
Rozlišení displeje: pixely 2400 x 1080
Frekvence displeje: 120 Hz
Typ displeje: AMOLED (Samsung E4)
Ochrana obrazovky: Corning Gorilla Glass 5
Vzorkovací frekvence: 600 Hz
Multitouch: 10 prsty

 Kamery 
Hlavní fotoaparát: 64 MP Sony IMX682 (clona f / 1.8)
Ultra širokoúhlý fotoaparát: 8 MP (clona 119 ° - f / 2.3)
Makro fotoaparát: 2 MP (clona f / 2.4)

Přední kamera: 16 MP (clona f / 2.5)

 Netzer 
Dual SIM: Ano
Velikost SIM karty: Nano SIM
eSIM: Ne.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B17/B18/B19/B20/B25/B26/B28/B32/B66
TDD LTE: B34/B38/B39/B40/B41(2496-2690MHz)/B42
5G NSA/SA: n77/78/79/38/40/41(2496-2690MHz)/1/3/5/7/8/20/28

 bezdrátový 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ano (duální frekvence)
NFC: Ano

 senzory 
* Čidlo okolního světla
* Akcelerometr
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Snímač otisků prstů

 akumulátor 
Baterie: 5.000 mAh
Funkce rychlého nabíjení: 65 Watt
Qi sklad: ne

 Sonstige 
Operační systém: Android 11 (realme UI 2.0)
Zvuk: stereo reproduktory
Připojení: USB-C
Velikost: 162.9 75.8 8.6 x x mm
Hmotnost: 200g

reklama

Urtopia květen Banner

GOGOBest květnový banner