Spojte se s námi

Ahoj, co hledáte?

obrázek testovacího produktu realme GT Master Edition

realme GT Master Edition v testu - nepotřebujete více smartphonů!

Zkušební zpráva připravená Timem dne 13. října 2021

Jen několik měsíců po uvedení realme GT na trh je realme GT Master Edition dalším smartphonem v modelové řadě GT. Vybaven mobilní platformou Snapdragon 778 5G, Master Edition je z hlediska výkonu nižší než realme GT se Snapdragonem 888, ale jinak nabízí velmi podobné funkce za cenu nižší o 100 eur.

V tomto testu vám přesně řeknu, jaké jsou rozdíly a jak si smartphone vede v každodenním životě.

Twitter Facebook WhatsApp Bufferu Připnout
8.4
Naše hodnocení
295 € amazon
Srovnání Cen
specifikace
Přehled
Výrobce

Realme

Modell

Realme GT Master Edition

Spezifikationen

 Procesor a paměť 
CPU: Qualcomm Snapdragon 778G 5G
GPU: Adreno 642L
RAM: 6GB / 8GB LPDDR4X
Vnitřní paměť: 128GB / 256GB UFS2.2
Rozšíření paměti: ne

 Zobrazit 
Zobrazte úhlopříčku: 6,43 palce
Rozlišení displeje: pixely 2400 x 1080
Frekvence displeje: 120 Hz
Jas displeje: nit 1000
Typ zobrazení: AMOLED
Ochrana obrazovky: Neznámé
Vzorkovací frekvence: 360 Hz
Multitouch: 10 prsty

 Kamery 
Hlavní fotoaparát: 64 MP (clona f / 1.8)
Ultra širokoúhlý fotoaparát: 8 MP (clona 119 ° - f / 2.3)
Makro fotoaparát: 2 MP (clona f / 2.4)

Přední kamera: 32 MP Sony IMX615 (clona f / 2.5)

 Netzer 
Dual SIM: Ano
Velikost SIM karty: Nano SIM
eSIM: Ne.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B66
TDD LTE: B38/B39/B40/B41(2496-2690MHz)
5G NSA/SA: n66/77/78/38/40/41(2496-2690MHz)/1/3/5/7/8/20/28

 bezdrátový 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ano
NFC: Ano

 senzory 
* Čidlo okolního světla
* Akcelerometr
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Snímač otisků prstů

 akumulátor 
Baterie: 4.300 mAh
Funkce rychlého nabíjení: 65 Watt
Qi sklad: ne

ostatní
Operační systém: Android 11 (realme UI 2.0)
Zvuk: 3.5 mm sluchátka / stereofonní reproduktory
Připojení: USB-C
Velikost: 159,2 × 73,5 × 8,0 * mm (* 8,7)
Hmotnost: 174 * g (180)
* Voyager Gray

kimTest: realme GT Master Edition

Doby, kdy výrobci smartphonů vydávali jeden nebo dva modely ročně, jsou již dávno pryč. Mezitím došlo k přechodu na rozsáhlé modelové řady, jejichž modely se obvykle liší pouze příponami jmen, například „Pro“, „Max“, „Plus“ nebo „Lite“.

Realme GT Master Edition Recenze Rozbalení

Realme je mnohem abstraktnější s realme GT Master Edition, která je založena pouze na názvu, lepší realme GT (Podívejte se na test zde) lze očekávat. Ve skutečnosti je Master Edition mnohem více levnější „Lite“ verzí. 

Realme GT Master Edition: design, zpracování a rozsah dodávky

Realme GT Master Edition přináší realme opět skutečné designové prohlášení. Návrh vznikl ve spolupráci s japonským průmyslovým designérem Naoto Fukasawa. Alespoň pokud mluvíme o barvě „Voyager Grey“, protože smartphone je k dispozici také v jednodušších verzích „Luna White“ a „Cosmos Black“. Zvláštní věcí na „Voyager Grey“ je zadní část smartphonu, která je vyrobena ze šedé syntetické kůže a má vypadat jako pevný obal.

realme GT Master Edition v bílé barvě s výhledem dozadu

Moje testovací zařízení v „Luna White“ je naopak udržováno v čistě bílé barvě. Pouzdro je vyrobeno výhradně z plastu, ale to není vidět přímo z chromového rámu. V kombinaci s matnými zády, které jsou zaoblené do stran, je smartphone elegantní a také se příjemně drží. Velikost (159,2 x 73,5 x 8,0 mm) a hmotnost (174 g) jsou mírné. Neexistuje žádná ochrana proti vodě (hodnocení IP). 

realme GT Master Edition s výhledem na displej

Dalším designovým prvkem je obdélníkový hrb fotoaparátu se třemi svisle uspořádanými objektivy, které svým černým prostorem vyčnívají z bílé zadní části. Pokud jde o ovládací tlačítka, máme na levé straně rámečku kolébku hlasitosti a napravo tlačítko napájení. Obě tlačítka jsou snadno dostupná jednou rukou a ukazují pohodlný tlakový bod. Vlevo je také slot na SIM, který může být vybaven dvěma nano SIM kartami. Prostor pro jednoho   Paměťová karta microSD Bohužel není. 

Kabelová sluchátka lze snadno připojit pomocí 3.5mm jack konektoru. Pro přenos dat a nabíjení smartphonu máme klasické připojení USB-C (USB65), které je mimochodem možné až s 2.0 watty. Jinak je tu výstup mono reproduktoru a dva mikrofony, jeden dole a jeden nahoře.

realme GT Master Edition Rozsah dodávky Smartphone, pouzdro, nabíječka a kabel USB-C

Zpracování nemá chybu. Navzdory velkému množství plastu je realme GT Master Edition na dotek trochu lichotivá. Ani nelze nic namítat proti rozsahu dodávky. Součástí je rychlonabíječka 65 W a kabel USB-C, ochranný kryt je součástí balení a na displej je v továrně pečlivě nanesena ochrana displeje.

realme GT Master Edition: Displej

V tuto chvíli také přepneme na displej, který zabírá velkou část přední strany s poměrem obrazovky k tělu 91,7%. Všechny rámečky displeje mají průměrnou velikost. Realme umístil 32MP přední kameru do „děrovací díry“. Na displeji je vyražen malý otvor a kamera je umístěna za ním. Nyní je to nejběžnější řešení pro umístění přední kamery prostorově úsporným způsobem. Realme neposkytuje žádné informace o ochranném skle obrazovky.

Realme GT Master Edition AMOLED displej

Pod displejem je skrytý snímač otisků prstů na displeji, který smartphone odemkne spolehlivě a v co nejkratším čase. V nastavení si můžeme vybrat z osmi různých animací otisků prstů. Neexistuje žádná oznamovací LED. Místo toho je zde stylové okrajové osvětlení a vždy zapnutá funkce. Obě funkce lze také upravit v jejich prezentaci.

Typ displeje je založen na panelu Samsung AMOLED s úhlopříčkou 6,43 palce a rozlišením obrazovky 2400 x 1080 pixelů. To zase odpovídá hustotě pixelů 409 PPI ostré jako břitva.

Ani v oblasti obnovovací frekvence nebyly učiněny žádné kompromisy. Stejně jako realme GT, nová Master Edition podporuje plynulou obnovovací frekvenci 120 Hz. Skutečná pastva pro oči, která je často na úkor výdrže baterie. Abychom tomu do určité míry zabránili, existuje automatický režim, který automaticky přizpůsobuje obnovovací frekvenci obsahu. Dotykové vstupy jsou ještě rychlejší. Vzorkovací frekvence dotyku 360 Hz zaručuje vysokou přesnost rozpoznávání.

Displej AMOLED zobrazuje barvy sytě a sytě. Černá se ve skutečnosti jeví jako černá, a ne jako šedá, protože aby se zobrazila černá, samo-svítící pixel na displeji AMOLED se jednoduše vypne. To znamená, že kontrast je téměř nekonečný. Přesnost barev displeje je dobrá. Je přizpůsoben barevnému prostoru DCI-P3, který je běžný v americké filmové produkci. Jednotlivé možnosti nastavení jsou možné na základě teploty barev obrazovky a barevného režimu obrazovky (živé, jemné a brilantní).

smartphone realme GT Master Edition v ruce

Když svítí slunce, displej zůstává čitelný. Automatické nastavení jasu reaguje rychle a v případě přímého dopadu světla zvyšuje maximální jas displeje nad rámec ručního režimu jasu. Maximální jas displeje naměřený v testu byl 650 cd / m². Stabilita pozorovacího úhlu také nemá chybu. Displej zůstává i při nepříznivých pozorovacích úhlech téměř beze změny.

Obsah ze streamovacích aplikací, jako je Netflix a Prime Video, lze streamovat ve vysokém rozlišení 1p díky licencování hardwaru Widevine L1080. Vysoký dynamický rozsah (HDR) je teoreticky podporován, ale obsah HDR nelze streamovat přes Netflix.

Realme GT Master Edition: výkon a uživatelské rozhraní

Smartphone je poháněn mobilní platformou Qualcomm Snapdragon 778G 5G. CPU nabízí osm jader, která jsou zase rozdělena na rychlé primární jádro s taktovací frekvencí 2,4 GHz, tři výkonová jádra (2,2 GHz) a čtyři energeticky úsporná jádra (1,9 GHz). GPU je Adreno 642L. Smartphone je k dispozici ve dvou konfiguracích paměti, buď s 128 GB nebo 256 GB úložiště dat (UFS2.2) a s 8 GB hlavní pamětí (LPDDR4X).

realme GT Master Edition Snapdragon 778 5G

Tolik k technickým detailům. Mnohem důležitější je každodenní výkon realme GT Master Edition. V tomto okamžiku smartphone poskytuje přesvědčivý celkový obraz. Realme UI 11, založený na Androidu 2.0, běžel hladce a stabilně po celou testovací fázi. Nečekané pády nebo jiné problémy nenastaly. Smartphone zvládá každodenní úkoly (procházení webu, sociální média, streamování a telefonování) na výbornou. Aplikace se spouštějí bez velkého zpoždění, běží hladce a jsou uloženy v paměti po dlouhou dobu.

 Mobilní hráči si nemusí přijít na své s realme GT Master Edition. Tady je ten velký bratr realme GT s čipem Snapdragon 888, mnohem rychlejší na cestách. Nicméně i náročné hry lze s Master Edition hrát celkem hladce. Jen detaily musí být trochu zašroubovány. Takzvané tepelné škrcení, tj. Snižování výkonu související s teplotou, v testu neproběhlo.

Pojďme se ještě jednou podívat na uživatelské rozhraní, které pravděpodobně v následujících měsících dostane aktualizaci na Android 12. Struktura uživatelského rozhraní je strukturovaná a rychle se dostanete tam, kam chcete. Funkčně je realme UI 2.0 z moderního hlediska.

Jako uživatel máte možnost rozsáhlé personalizace uživatelského rozhraní. Kromě obvyklého přizpůsobení tapety existují i ​​další možnosti přizpůsobení stylu ikon, rozložení aplikace, barev, velikosti písma a zobrazení, oblasti oznámení, osvětlení okrajů a animace otisků prstů.

 Praktické nástroje, jako je rozdělená obrazovka, inteligentní postranní panel, herní režim nebo možnosti nahrávání obrazovky, jsou již integrovány přímo do systému. Další užitečné funkce, které jsou stále ve fázi testování, jsou přístupné prostřednictvím laboratoře realme.

Položka nabídky „Ochrana dat“ vám poskytuje přístup k bezpečnostním funkcím, jako je soukromý trezor, systémový cloner nebo dětský koutek. Předinstalováno je velmi málo otravných aplikací třetích stran.

realme GT Master Edition: kamera

Pro mnohé je dobrý fotoaparát smartphonu pravděpodobně nejdůležitějším prodejním místem. Skoro každý smartphone má více než dva senzory, bez ohledu na cenové rozpětí. Počet senzorů a mnoho megapixelů nedělají dobrou kameru pro smartphone.

Realme GT Master Edition má celkem čtyři kamery. Na zadní straně je trojitý kamerový systém s a

  •  Hlavní fotoaparát 64 MP (clona f / 1.8) jeden
  •  8 MP ultra širokoúhlý fotoaparát (clona f / 2.3 a 119 ° FOV) a jeden
  •  2 MP makro kamera (clona f / 2.4).

Na přední straně je 32MP přední fotoaparát Sony IMX615 (světelnost f / 2.5).

zadní kamera realme GT Master Edition

Realme neposkytuje žádné podrobnosti o vestavěných senzorech trojité kamery. Technické specifikace hlavního fotoaparátu hovoří pro 64MP obrazový snímač Omnivision OV64B.

Pokud jde o obrazové snímače smartphonů, OmniVision si zatím nedokázal udržet své. Mnoho výrobců používá senzory od Sony nebo Samsungu, alespoň u hlavního fotoaparátu. Omnivision OV64B není v žádném případě špatná volba.

hlavní fotoaparát

Realme GT Master Edition je docela schopná pořizovat fotografie a videa, která stojí za to vidět. Fotografie pořízené hlavním fotoaparátem jsou bohaté na detaily a příjemně ostré za dobrých světelných podmínek. Místo přirozených jsou barvy částečně přesycené. Pokud zapnete AI fotoaparátu, sytost barev se navíc zesílí. Fotografie vypadají dynamičtěji, ale jasné barvy neodpovídají vkusu každého.

Někteří lidé budou překvapeni, proč hlavní fotoaparát standardně pořizuje fotografie pouze v rozlišení 16 MP, přestože jsme nainstalovali 64 MP obrazový snímač. Důvodem je takzvané „pixel binning“. Sousední pixely stejné barvy (zde 2x2) jsou sloučeny do jednoho pixelu. Oblast pixelů se čtyřnásobí, rozlišení se sníží na 16 MP a dosáhneme vyšší světelné citlivosti a menšího šumu signálu.

Jakmile se zhorší světelné podmínky, sníží se také kvalita záznamu. Prodlužuje se doba závěrky a nedostatek stabilizace obrazu ztěžuje pořizování fotografií bez otřesů. Snižuje se také množství detailů a jemnosti se rozmazávají. Šum obrazu je však udržován v mezích a barvy kvůli obecné přesycenosti příliš nevyblednou.

Noční režim poskytuje nápravu, která viditelně vrací detaily, snižuje rozmazání a poskytuje větší dynamiku.

 Realme GT Master Edition uspěje v bokeh záznamech nebo portrétech. Bez ohledu na to, zda je to pro lidi nebo objekty, popředí obvykle jasně vyčnívá z pozadí. Posuvníkem lze nastavit stupeň rozmazání před záznamem. Po expozici již není možné provádět další úpravy rozmazání.

Ultra širokoúhlá kamera

Ultra širokoúhlý fotoaparát nemůže držet svíčku na hlavním fotoaparátu. Chyby obrazu v podobě chromatické aberace se vyskytují častěji, barvy jsou přehnané a směrem k okrajům je patrné mírné rozmazání obrazu.

 

Makro fotoaparát

Makro kamera jako často nenabízí žádnou přidanou hodnotu a rychle zmizela v neznámu. Zde jsou dva testovací záběry:

kvalita videa

Hlavní fotoaparát zaznamenává videa až v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. Při 1080p lze také vybrat 60 snímků za sekundu. Videozáznamy jsou stabilizovány pomocí elektronické stabilizace obrazu, která v testu odvedla dobrou práci. Oproti fotografickému režimu jsou barvy mnohem umírněnější a blíže realitě.

realme GT Master Edition | Kvalita testu fotoaparátu ve dne i v noci 1080p30

Přiblížení je možné s 10násobným zvětšením. Přepnutí na ultra širokoúhlou kameru během záznamu nefunguje. V režimu videa jsou k dispozici i další funkce, jako je AI fotoaparátu, bokeh nebo barevné filtry. Neexistuje však funkce HDR.

přední fotoaparát

Přední fotoaparát s rozlišením 32 MP pořizuje fotografie a videa v dobré kvalitě. Selfie s ním zaznamenaná jsou bohatá na detaily a ostrá. Dynamický rozsah je dobrý a je dále vylepšen HDR. Podání barev je konzistentní.

Selfie kamera podporuje kromě běžného fotografického režimu také portrét a noční režim. Přední kamera zaznamenává videa v rozlišení 720p nebo 1080p.

realme GT Master Edition: Konektivita

mobilní

Pokud jde o mobilní komunikaci, realme GT Master Edition zanechává dobrý dojem. Kromě 4G je podporován také nový mobilní 5G standard, který se v této zemi neustále rozšiřuje. Zde je přehled stávajících pásem mobilních rádií.

  •  GSM: 850/900/1800/1900
  •  WCDMA:  B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
  •  FDD LTE:  B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B66
  •  TDD LTE:  B38/B39/B40/B41(2496-2690MHz)
  •  5G NSA/SA:  n66/77/78/38/40/41(2496-2690MHz)/1/3/5/7/8/20/28

Slot pro dvě SIM karty může být vybaven dvěma nano SIM kartami. Kvalita hlasu je vynikající v obou směrech. Volby VoLTE a VoWiFi lze aktivovat prostřednictvím nastavení.

slot SIM pro realme GT Master Edition

Wi-Fi a Bluetooth

Také zde má realme GT Master Edition dobrou pozici. Podporovány jsou současné standardy WiFi 6 a Bluetooth 5.2. Datová propustnost je vysoká a stabilita připojení je dalekosáhlá.

GPS a senzory

Realme GT Master Edition není smartphone s duálním GPS, ale podporuje všechny hlavní satelitní systémy. Přesné určení polohy proběhne během několika sekund. V testovacím režimu nedošlo k nepřesnostem v navigaci.

Mezi další senzory patří senzor okolního světla, senzor zrychlení, gyroskop, senzor přiblížení a elektronický kompas. NFC je k dispozici, takže mobilní platby pomocí Google Pay také fungují.

Realme GT Master Edition spodní strana s USB-C, vstupem pro sluchátka a reproduktorem

mono reproduktor

Smartphone obdržel malé přejetí po reproduktoru. Na jedné straně je to jen mono reproduktor a ne stereo reproduktorový systém. Na druhou stranu je zvuk čistý, ale maximální hlasitost by měla být o něco vyšší. Telefonování pomocí funkce handsfree v hlučném provozu je poměrně obtížné.

realme GT Master Edition: baterie

Realme dal realme GT Master Edition 4300 mAh baterii. Když je plně nabitý, můžete se snadno dostat přes den. Každý, kdo příležitostně surfuje se svým smartphonem, kontroluje e-maily, poslouchá hudbu a sleduje videa z YouTube, musí v průměru každých 1 ½ dne nabít baterii. Jedna hodina Netflixu spotřebuje asi 10% baterie. Nejde o špičkový výkon, ale i tak se to dá zvládnout.

Rychlost načítání je příjemnější. 65W nabíjecí technologie SuperDart plně nabije baterii za pouhých 35 minut. Za pouhých 10 minut provozu na elektřinu lze baterii nabít téměř na polovinu. Během rychlého nabíjení se smartphone nezvykle nezahřívá. Bezdrátové nabíjení Qi není podporováno.

Posouzení
pozitivní

Elegantní design a dobré zpracování
AMOLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz
Dobrý výkon pro většinu úkolů
Použitelné kamery
Stabilní uživatelské rozhraní Android 11
Dobrá mobilní kvalita (5G, VoLTE, VoWiFi)
NFC pro bezkontaktní platby
Dobré navigační vlastnosti
Rychlé načítání času

negativní

Žádná ochrana IP
Žádný stereo reproduktorový systém
Žádné rozšíření paměti
Nadbytečná makro kamera

Závěr

Realme GT Master Edition je dobrým příkladem, že byste se neměli nechat zmást názvem. To, co zní hodně, je v podstatě „lite“ verze realme GT, která vyšla před pár měsíci.

Záměnu jmen však můžete bezpečně přehlédnout, protože realme GT Master Edition je celkově dobrým smartphonem střední třídy bez vážných slabých stránek a dobrým poměrem ceny a výkonu.

Snapdragon 778G 5G se postará o dobrou postavu a poskytne dostatek výkonu v každodenním životě. Displej AMOLED nepatří k nejjasnějším svého druhu, ale je ostrý a ostrý a boduje svou plynulou obnovovací frekvencí 120 Hz.

Kvalita obrazu trojitého fotoaparátu je vzhledem k cenovému rozpětí dobrá průměrná. Snímky ve formě fotografií a videí, které rádi ukazujete, nejsou žádný problém. Mohli jste se však obejít bez makro kamery.

Pokud jde o konektivitu, realme GT Master Edition si vede dobře. Kvalita telefonování je dobrá, datová propustnost v síti WLAN je vysoká a NFC pro mobilní platby je naštěstí k dispozici. Bezproblémová navigace funguje také se smartphonem bez jakýchkoli překážek. Realme se bohužel obešel bez stereo reproduktorového systému.

Za zmínku stojí také 65wattová nabíjecí technologie SuperDart, která smartphone plně nabije za pouhých 35 minut. Výdrž baterie je při běžném používání průměrná 1 a půl dne.

8.4
Naše hodnocení
Přehled
Výrobce

Realme

Modell

Realme GT Master Edition

Spezifikationen

 Procesor a paměť 
CPU: Qualcomm Snapdragon 778G 5G
GPU: Adreno 642L
RAM: 6GB / 8GB LPDDR4X
Vnitřní paměť: 128GB / 256GB UFS2.2
Rozšíření paměti: ne

 Zobrazit 
Zobrazte úhlopříčku: 6,43 palce
Rozlišení displeje: pixely 2400 x 1080
Frekvence displeje: 120 Hz
Jas displeje: nit 1000
Typ zobrazení: AMOLED
Ochrana obrazovky: Neznámé
Vzorkovací frekvence: 360 Hz
Multitouch: 10 prsty

 Kamery 
Hlavní fotoaparát: 64 MP (clona f / 1.8)
Ultra širokoúhlý fotoaparát: 8 MP (clona 119 ° - f / 2.3)
Makro fotoaparát: 2 MP (clona f / 2.4)

Přední kamera: 32 MP Sony IMX615 (clona f / 2.5)

 Netzer 
Dual SIM: Ano
Velikost SIM karty: Nano SIM
eSIM: Ne.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B66
TDD LTE: B38/B39/B40/B41(2496-2690MHz)
5G NSA/SA: n66/77/78/38/40/41(2496-2690MHz)/1/3/5/7/8/20/28

 bezdrátový 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ano
NFC: Ano

 senzory 
* Čidlo okolního světla
* Akcelerometr
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Snímač otisků prstů

 akumulátor 
Baterie: 4.300 mAh
Funkce rychlého nabíjení: 65 Watt
Qi sklad: ne

ostatní
Operační systém: Android 11 (realme UI 2.0)
Zvuk: 3.5 mm sluchátka / stereofonní reproduktory
Připojení: USB-C
Velikost: 159,2 × 73,5 × 8,0 * mm (* 8,7)
Hmotnost: 174 * g (180)
* Voyager Gray

Více od Realme

Realme TechLife Robot Vacuum Obrázek produktuRealme TechLife Robot Vacuum Obrázek produktu

Hodnocení

„Realme“ je ve skutečnosti známý pro smartphony, ale nyní se čínská společnost pustila také do trhu vakuových robotů. Vydáno s robotickým vysavačem RealMe TechLife ...

reklama

Nabídka Goboo Xiaomi Pad 5

Nabídka Goboo Redmi 10