Spojte se s námi

Ahoj, co hledáš?

Záhlaví recenze smartphonu realme 9 Pro+

recenze realme 9 Pro+ - Skvělý smartphone s fotoaparátem Sony IMX766 OIS

Aktualizováno uživatelem Timo Altmeyer dne 24. října 2023

Realme 9 Pro+ je tady! Je to top model nové řady realme 9 a slibuje, že bude skutečným překvapením. Pod heslem „Capture The Light“ staví realme do centra pozornosti kamerové vybavení nového realme 9 Pro+ (379,99 eur RRP). Takže hodně fotoaparátu za málo peněz? Uděláme test!

9.1
Naše hodnocení
379 € amazon
Srovnání Cen
specifikace
Přehled
Výrobce

Realme

Modell

realme 9 Pro +

Spezifikationen

 Procesor a paměť 
CPU: MediaTek Dimension 920 5G
GPU: ARM Mali-G68 MC4
Úložiště: 6 GB / 8 GB LPDDR4X + 128 GB / 256 GB UFS2.2
Rozšíření paměti: ne

 Display 
Zobrazte úhlopříčku: 6,4 palce
Rozlišení displeje: pixely 2400 x 1080
Frekvence displeje: 90 Hz
Typ zobrazení: AMOLED
Ochrana obrazovky: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 prsty

 Kamery 
Hlavní fotoaparát: 50 MP Sony IMX766 OIS (světelnost f/1.8)
Ultra širokoúhlý fotoaparát: 8 MP Sony IMX355 (119 ° - clona f / 2.2)
Makro fotoaparát: 2 MP (clona f / 2.4)

Přední kamera: 16 MP (clona f / 2.4)

 Netzer 
Dual SIM: Ano
Velikost SIM karty: Nano SIM
eSIM: Ne.

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 bezdrátový 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ano
NFC: Ano

 senzory 
* Čidlo okolního světla
* Akcelerometr
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Snímač otisků prstů (in-display)

 akumulátor 
Baterie: 4.500 mAh
Funkce rychlého nabíjení: 60 Watt
Qi sklad: ne

 Sonstige 
OS: Android 12 (realmeUI 3)
Zvuk: 3.5 mm sluchátka / stereofonní reproduktory
Připojení: USB-C
Velikost: 160,2 73,3 7,99 x x mm
Hmotnost: 182g

Recenze: realme 9 Pro+

Fotoaparát je pro mnohé asi nejdůležitější funkcí chytrého telefonu. Telefonování je jen drobná záležitost. Je tu však problém: ty nejlepší fotoaparáty pro chytré telefony lze obvykle najít pouze ve špičkových zařízeních, která často stojí 1000 eur a více. Ne každý chce utrácet tolik za smartphone.

rozbalení realme 9 Pro+ (1)

V segmentu střední třídy musí fotoaparát a další výbava většinou bojovat s kompromisy. Cena určuje vybavení. Realme 9 Pro+ slibuje, že bude výjimkou. Je vybaven stejným 50MP obrazovým snímačem Sony IMX766, který má nainstalováno mnoho špičkových smartphonů. Navíc je tu optická stabilizace obrazu (OIS), která není v segmentu střední třídy samozřejmostí.

realme 9 Pro+: design a povrchová úprava

Realme je výrobce smartphonů, který klade velký důraz na výjimečný design a rád experimentuje se vzhledem a dojmem. Kromě toho, že je elegantní a barevná, většinou existuje speciální edice, která vyčnívá z klasických barev. Na realme 9 Pro+ je to barva „Sunrise Blue“, která způsobuje změnu barvy smartphonu, když svítí slunce. Když sluneční světlo dopadne na jemně modře třpytící se zadní stranu, barva se změní na červenou.

Smartphone je k dispozici také v barvách „Aurora Green“ a jemnější „Midnight Black“, přičemž obě nemají efekt změny barvy, ale na světle se také efektivně třpytí.

rozbalení realme 9 Pro+ (2)

S rozměry 160,2 x 73,3 x 7,99 mm a hmotností 182 g je realme 9 Pro+ snadno ovladatelný smartphone. Ne příliš velký, ale ani příliš malý. Zadní strana je skleněná, ale v žádném případě nepůsobí příliš kluzce. Nevábné otisky prstů snadno odstraní skleněná záda.

Hranatý plastový rám je věcí vkusu. V ruce je to jasně cítit, což jsem osobně neshledal negativně. Dává trochu větší pocit jistoty při manipulaci.

realme opět upustilo od hodnocení IP. To znamená, že teoreticky neexistuje žádná ochrana před vodou. Pár cáknutí vody v dešti by smartphonu každopádně ublížit nemělo. Co se zpracování týče, není co vytknout. Smartphone působí stabilním dojmem.

zadní kryt realme 9 Pro+ (1)

Zezadu dopředu má realme 9 Pro+ na zadní straně trojitý kamerový systém. Uspořádání fotoaparátu vychází z aktuální řady Apple iPhone 13. Umístili bychom 50 MP hlavní fotoaparát a 8 MP ultra širokoúhlý fotoaparát na sebe. Úhlopříčně vedle něj je umístěn 2MP makro fotoaparát. Ze zadní strany zřetelně vystupují fotoaparáty a nerovnosti fotoaparátu. Docela vratká záležitost při psaní na stole!

zadní kryt realme 9 Pro+ (2)

Vypínací tlačítko je na pravé straně. Tlačítka hlasitosti jsou vlevo naproti. Duální SIM slot, do kterého lze vložit dvě nano SIM karty, se nachází nad tlačítky hlasitosti. Vložení paměťové karty microSD místo SIM karty nefunguje. Realme 9 Pro+ nenabízí žádné možnosti rozšíření paměti, čemuž 128GB nebo 256GB datového úložiště není příliš co vytknout.

realme 9 Pro+ rozsah dodávky

Dole je uprostřed klasická USB-C zdířka. Nalevo od toho je mikrofon a vedle něj 3.5mm vstup pro sluchátka. Další mikrofon je umístěn uvnitř horní části rámu. Reproduktor byl umístěn napravo od zásuvky USB-C. Druhý reproduktor byl integrován do sluchátka, což znamená, že smartphone je schopen produkovat stereo zvuk. Více o displeji, který zdobí přední stranu.

realme 9 Pro+: Obrazovka

Čeká nás zde 6,4palcový AMOLED displej s rozlišením 2400 x 1080 pixelů nebo 411 PPI. Úzké rámečky zajišťují poměr obrazovky k tělu 90,8 procenta. Obnovovací frekvence 90 Hz, která na diváka zanechá obzvlášť hladký dojem, je dnes ve střední třídě standardem. Ve spojení se vzorkovací frekvencí 360 Hz reaguje dotyková obrazovka také přesně a rychle. Jinak displej stále podporuje HDR10 a pokrývá barevný prostor DCI-P3.

Realme 9 Pro+ displej s přední kamerou

V praxi displej realme 9 Pro+ září realistickými, výkonnými barvami, vysokou stabilitou pozorovacího úhlu a vynikající hodnotou černé. Displej zůstává dobře čitelný v jasném prostředí, zejména venku na slunci. Ve tmě lze displej značně ztmavit. Kdo se v noci dívá na svůj smartphone, zaručeně neoslepne. Automatická úprava jasu zde reaguje opravdu excelentně.

displej realme 9 Pro+ (2)

Možnosti nastavení kolem displeje jsou všestranné. Barvy obrazovky lze upravit v režimech Vivid, Natural a Pro. V režimu „Vivid“ jsou barvy mírně chladnější, zatímco v režimech „Nature“ a „Pro - Cinematic“ se barvy zdají teplejší. Teplota barev je plynule nastavitelná mezi "studenější - standardní a teplejší". Zesilovač barev videa automaticky převádí obsah SDR z video aplikací do HDR. K dispozici je také režim světla a tmy a režim pohodlí pro oči. Obojí lze ovládat pomocí rozvrhu.

Obnovovací frekvence obrazovky je nastavitelná na Automaticky, Vysoká a Standardní. Vysoká znamená 90 Hz, výchozí hodnota je 60 Hz. Při nastavení Automaticky se obnovovací frekvence volí podle aplikace. Bohužel jen velmi málo aplikací v testu fungovalo na 90 Hz. Nezáleží na tom, zda byla zvolena Automatická nebo Vysoká. Uživatelské rozhraní na druhou stranu pracuje neustále na plynulých 90 Hz.

K dispozici je vždy zapnutá funkce pro upozornění. Které informace (čas, datum, baterie a upozornění aplikace) se zobrazí, lze určit v položce nabídky „Personalizace“. Na výběr jsou také různé návrhy a můžete určit, v jakém časovém okamžiku se má AOD aktivovat.

realme 9 Pro+: Výkon

MediaTek Dimensity 920 5G poskytuje dostatek výkonu. Čip je vyráběn efektivním 6nm procesem a nabízí mimo jiné 8jádrový CPU (4x Cortex-A78 @2,5 GHz & 4x Cortex A55 @2,0 GHz) a GPU ARM Mali-G68 MC4. Nechybí ani rychlá mobilní komunikace 5G (SA & NSA), WiFi 6 a Bluetooth 5.2.

Realme 9 Pro+ je k dispozici s 6+128GB nebo 8+256GB úložištěm. Hlavní paměť je typu LPPDR4X, datové úložiště typu UFS2.2. Teoreticky by Dimensity 920 podporoval i LPDDR5 RAM a UFS3.1 paměti, ale zde byla zvolena levnější paměť. Jak již bylo řečeno, rozšíření datového úložiště o paměťovou microSD kartu není možné.

Realme 9 Pro+ si vede dobře v testu výkonu. To dokazují srovnávací testy provedené v testu a zkušenosti z každodenního života. Typické každodenní situace, jako je spouštění aplikací, přepínání mezi několika otevřenými aplikacemi nebo rychlé rolování, jsou téměř okamžité. Sem tam se mohou vyskytnout delší nakládací pauzy a zadrhávání, ale ty jsou vzácností.

 Hráči si také přijdou na své s realme 9 Pro+. I náročné hry jako PUBG nebo Call of Duty Mobile lze hrát plynule na vysoké detaily. Co však bylo řečeno o obnovovací frekvenci, platí i pro mobilní hry. Žádná hra nevyužívá plných 90 Hz. Limit zobrazení je 60 FPS, které v testu PUBG běží neustále po obrazovce. Nejsou žádné problémy s teplem. I při delším plném zatížení se smartphone nepříjemně nezahřívá ani nesnižuje jeho výkon (tepelné škrcení). Realme zde nainstaloval opravdu dobrý „Vapor Chamber Cooling System“.

realme 9 Pro+: uživatelské rozhraní

Realme 9 Pro+ přichází s realmeUI 3.0 založenou na Androidu 12. Vzhled a funkce jsou velmi podobné OPPO ColorOS. Samotné uživatelské rozhraní působí moderně a přehledně. Realme však také trval na instalaci některých aplikací třetích stran (TikTok, LinkedIn a Co.). Pokud se vám to nelíbí, můžete aplikace jednoduše odinstalovat.

Funkčně nabízí realmeUI 3.0 rozsáhlé možnosti přizpůsobení. Obrázky na pozadí, symboly, barvy a fonty lze upravit podle vlastního vkusu. Pro snímač otisků prstů na displeji jsou k dispozici různé animace. Kromě stále zapnutého displeje můžete na upozornění upozornit i pomocí okrajového osvětlení.

Nejsou opomíjeny ani funkce související s ochranou soukromí a dat. Panel ochrany osobních údajů poskytuje přehled o tom, která aplikace přistupovala ke kterému oprávnění (poloha, fotoaparát, telefon atd.) za posledních 24 hodin. Ke správě oprávnění jednotlivých aplikací můžete použít správce oprávnění. Přístup ke kameře a mikrofonu lze zcela vypnout a je zde možnost uzamknout aplikace heslem, skrýt aplikace nebo klonovat systém. Soukromá data, která by nikdo neměl vidět, mohou být uložena v chráněném „soukromém trezoru“.

Speciální funkce usnadňují multitasking. K dispozici jsou „flexibilní okna“, což znamená, že aplikace lze ovládat současně na rozdělené obrazovce, je zde inteligentní postranní panel, do kterého lze ukládat aplikace a funkce, oddělená oblast pro děti a „jednoduchý režim“, který obsahuje ikony a zvětšené texty. . Mimochodem, snadný režim je skvělý pro seniory. Realme Lab nabízí experimentální funkce. Příkladem je měření srdečního tepu pomocí čtečky otisků prstů v displeji.

realme 9 Pro+: Fotoaparát

Nyní to začíná být vzrušující, protože realme 9 Pro+ slibuje, že bude vybaven jedním z nejlepších fotoaparátů, které pojmou i svíčku smartphonům ve vyšších cenových relacích. Hlavní fotoaparát využívá 50MP obrazový snímač Sony IMX766 (f/1.8, 1/1.56" velikost snímače), který je také instalován v mnoha chytrých telefonech za 1000 eur. Hlavní fotoaparát také nabízí optickou stabilizaci obrazu (OIS), která kompenzuje pohyby a zajišťuje fotografie a videa bez otřesů.

trojitý zadní fotoaparát realme 9 Pro+.

Zbývající senzory trojitého fotoaparátu zahrnují 8 MP Sony IMX355 ultra širokoúhlý fotoaparát (f/2.2, 119°) a 2 MP OmniVision OV02B makro fotoaparát (f/2.4). To je typický standard v segmentu střední třídy. Pro selfie je tu 16MP přední kamera Sony IMX471 (f/2.4), která je zapuštěna do displeje vlevo.

hlavní fotoaparát

Dobré světelné podmínky (den)

Hlavní fotoaparát standardně pořizuje fotografie v rozlišení 12.5 MP. Může za to matice „Quad-Bayer“, která poskytuje 2×2 pixely se společným barevným filtrem. Výhodou Quad-Bayer-Technology je vyšší citlivost snímače, lepší dynamický rozsah a nižší šumové chování. Fotografování v plném rozlišení 50 MP je také možné, ale vzhledem k velké velikosti souboru a nízké přidané hodnotě to nedává smysl.

V praxi je hlavní fotoaparát realme 9 Pro+ lepší než většina ostatních smartphonů střední třídy ve stejné cenové kategorii. Barevné podání působí přirozeně, ostrost obrazu je vysoká, i když trochu přeostřená, a detaily jsou reprodukovány velmi dobře. Na žádném z testovacích snímků nebyl patrný viditelný obrazový šum. Hlavní fotoaparát si dobře poradí se současně světlými i tmavými oblastmi obrazu, což hovoří pro slušný dynamický rozsah. Automatický režim HDR musí zasahovat jen zřídka.

Špatné světelné podmínky (noc)

Ani za horších světelných podmínek není po stránce kvality záznamu moc co vytknout. Sony IMX766 je vysoce intenzivní snímač, který pořizuje skvělé noční snímky i bez nočního režimu. K tomu přispívá i optická stabilizace obrazu, která velmi dobře kompenzuje pohyby a zajišťuje dobrou ostrost obrazu. Barvy nahrávek jsou správné, i když s poněkud hřejivou notou. Obrazový šum se ve srovnání s denními záznamy viditelně nezvýší. Detaily jsou také dobře reprodukovány, aniž by byly velmi zablácené.

Stručně řečeno, realme 9 Pro+ je jedním z mála smartphonů střední třídy, který pořizuje použitelné snímky za zhoršených světelných podmínek. Pokud je okolního světla velmi málo, je vhodné přepnout do nočního režimu. Také zesvětlí obraz a poskytne více detailů v tmavých oblastech obrazu. Barvy navíc vypadají ještě výrazněji, ale některé záběry působí až příliš uměle.

zoom fotoaparátu

Přiblížení je možné až s 20násobným zvětšením. Hlavní fotoaparát realme 9 Pro+ se bezztrátově zvětší až 2x.

portrét

Realme 9 Pro+ nenabízí snímač hloubky, ale bokeh záběry jsou stále možné. Lidé a předměty jsou čistě vyříznuté a pozadí je příjemně změkčené. Stupeň rozostření lze upravit před záznamem. Následné zpracování není možné.

bokeh záběr realme 9 Pro+

Velmi širokým úhlem kamery

8MP ultra širokoúhlý fotoaparát není ve srovnání s 50MP hlavním fotoaparátem ničím výjimečným, ale také poskytuje použitelné snímky. Dynamický rozsah sedí, barvy jsou konzistentní a nejsou zde žádné viditelné zkreslení. V přímém srovnání s hlavním fotoaparátem jsou snímky rozmazané a snížená úroveň detailů. Pokud se však podíváte na fotografie na malém displeji, rozdíl je sotva významný.

Makro fotoaparát

Prosím, vážení výrobci smartphonů, zahoďte 2 MP makro fotoaparát! Pohrávání si se smartphonem je zprvu zábavné, ale makrofotoaparát z dlouhodobého hlediska příliš přidané hodnoty nenabízí.

testovací snímek makro kamery realme 9 Pro+

kvalita videa

Hlavní fotoaparát je schopen nahrávat videa ve 4K při 30 snímcích za sekundu. Při sníženém rozlišení 1080p je možné dosáhnout 60 snímků za sekundu. OIS a EIS zajišťují obzvláště plynulé záběry na hlavním fotoaparátu. Pokud jde o kvalitu záznamu, to samé lze říci o kvalitě fotografie. 4K videa vypadají velmi dobře a zvuk je také nahrán v dobré kvalitě. S ultraširokoúhlým fotoaparátem je také možné natáčet videa. Zde je rozlišení omezeno na 1080p při 30 snímcích za sekundu.

přední fotoaparát

Přední 16MP fotoaparát je typický průměr střední třídy. Barvy vypadají přirozeně, na některé chutě možná až příliš slabé. Ostrost obrazu je v pořádku, ale při přiblížení je patrné mírné rozmazání. Obrázky jsou rozmazané, zvláště když je k dispozici málo světla. Pak se také sníží úroveň detailů a zvýší se obrazový šum. Pozadí a popředí jsou v režimu na výšku úhledně odděleny. Přední kamera zaznamenává videa v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. HDR je podporováno.

aplikace Camera

Aplikace realme camera nabízí rozsáhlé funkce a režimy nahrávání. Výraznějších barev lze dosáhnout například pomocí režimu AI. Rozpoznávání scény AI automaticky rozpozná objekt a podle toho upraví barvy. Díky tomu je tráva ještě svěže zelená a obloha ještě modřejší. Ale pozor, AI fotoaparátu může falšovat podání barev příliš sytými barvami!

Režim Pro, který umí kromě JPG nahrávat i do RAW, nabízí rozsáhlé možnosti nastavení ISO, závěrky, EV, MF a WB. Jinak existují další režimy záznamu přizpůsobené téměř každé situaci, jako je režim ulice, režim hvězd, panorama, tilt-shift a mnoho dalších.

realme 9 Pro+: konektivita a senzory

mobilní

Rozšíření 5G je v plném proudu a čipy s 5G modemy se stále častěji instalují i ​​do levné střední třídy. Dimensity 920 nabízí také rychlý 5G modem s podporou SA & NSA ve frekvenčních rozsazích běžných v této zemi. Zde je přehled:

  •  5G SA:  n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66
  •  5G NSA:  n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66
  •  GSM: 850/900/1800 / 1900MHz
  •  WCDMA:  Bands 1/2/4/5/6/8/19
  •  LTE FDD:  1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
  •  LTE TDD: pásma 38/39/40/41 (2496-2690)

Telefonování a mobilní surfování fungují hladce. Kvalita hlasu je jasná v obou směrech a neponechává žádná přání.

Realme 9 Pro+ Dual SIM slot

Wi-Fi a Bluetooth

Díky WiFi 6 a Bluetooth 5.2 podporuje realme 9 Pro+ aktuální bezdrátové standardy. Dosah příjmu a datová propustnost ve WLAN jsou nadprůměrné. Připojení Bluetooth zůstává stabilní i na vzdálenost 15 metrů.

GPS a senzory

Stejný obrázek také s příjmem GPS. Poloha je určena během několika sekund a poté je neustále stabilní. Navigace městem a krajinou funguje bez výpadků a odchylek. Smartphone má vždy v dohledu dostatek satelitů (GPS, AGPS, Beidou a Glonass). K dispozici je elektronický kompas.

Mezi další senzorickou výbavu patří senzor přiblížení, senzor okolního světla, senzor zrychlení, gyroskop, G-senzor a Hallův senzor. K dispozici je také NFC pro mobilní platby.

snímače otisků prstů

Realme 9 Pro+ ukryl pod displejem čtečku otisků prstů. Odblokování smartphonu funguje spolehlivě a rychle. Alternativní metodou odemykání kromě klasického PIN nebo hesla by bylo rozpoznání obličeje. To také funguje dobře, i když ne tak spolehlivě jako skener otisků prstů.

Audio

Stereofonní reproduktorový systém realme 9 Pro+ produkuje skvělý zvuk. Reproduktorový systém je rozdělen na reproduktor umístěný ve spodní části rámu a telefonní sluchátko jako druhý reproduktor. Spodní reproduktor je o něco hlasitější než horní. Přesto je zvuk velmi vyvážený a přesvědčivý při sledování filmů, poslechu hudby i hraní her. Hlasitost dosahuje pohodlné úrovně bez zkreslení. Zvukový zážitek doplňuje Dolby Atmos.

 Sluchátka lze připojit přes Bluetooth, USB-C nebo 3.5mm jack. Nechybí funkce FM rádia.

realme 9 Pro+: Baterie

Realme 9 Pro+ má baterii s kapacitou 4500 mAh. I přes 90 Hz displej, který teoreticky zajišťuje vyšší spotřebu, je smartphone ve spotřebě šetrný. Při běžném používání lze bez problémů dosáhnout doby chodu 1 1/2 až 2 dnů.

Rychlé nabíjení je zaručeno nabíjecí technologií realme „SuperDart“, která nabíjí realme Pro 9+ až 60 watty. V přepočtu na doby nabíjení je smartphone nabit na přibližně 30 procent za pouhých 75 minut. Baterie je zcela nabitá již po 50 minutách. Bezdrátové nabíjení není podporováno.

Záhlaví recenze smartphonu realme 9 Pro+

realme 9 Pro +

9.1
Posouzení
pozitivní

Design s velkým barevným efektem
Dobrý 90Hz AMOLED displej
Dobrý výkon v každodenním životě a v mobilních hrách
Android 12 (realmeUI 3.0)
Velmi dobrý hlavní fotoaparát s OIS
Dobrý příjem mobilních telefonů (5G, VoLTE, VoWiFi)
NFC pro bezkontaktní platby
Snímač otisku prstu v zobrazení
Dobrý stereo reproduktor
Dobrá výdrž baterie a 60W rychlé nabíjení

negativní

Žádné hodnocení IP
Žádné rozšíření paměti
Žádných 90 Hz v mobilních hrách

Závěr

Pokud hledáte smartphone s velmi dobrou kamerovou výbavou a přesto se chcete držet pod 400 eur, rozhodně byste se měli porozhlédnout po realme 9 Pro+. V testu zaujala především hlavní kamera realme 9 Pro+ svými prvotřídními nahrávacími kvalitami. Srovnatelnou výbavu s obrazovým snímačem Sony IMX766 a optickou stabilizací obrazu (OIS) většinou najdeme až ve výrazně vyšších cenových relacích. Nejviditelnějším konkurentem ve stejném cenovém rozpětí je OnePlus Nord 2.

Ale ani zbytek výbavy realme 9 Pro+ se nemusí skrývat. Mobilní platforma MediaTek Dimensity 920 dává smartphonu dostatek výkonu, aby velmi dobře fungoval v každodenním životě i při hraní her. Náročné mobilní hry jako PUBG s ním běží na neustále vysoké snímkové frekvenci, i když není vyčerpáno celých 90 Hz a musíte se spokojit se stabilními 60 FPS. Kromě slušného výkonu se Dimensity 920 blýskne také mobilní komunikací 5G. Kvalita hlasu neponechává žádné přání.

90Hz AMOLED poskytuje ostré barvy a vynikající úroveň černé. Videa, aplikace a hry si můžete velmi dobře užít na 6,4palcovém displeji. Obnovovací frekvence 120 Hz mi vlastně nechyběla. Zřejmě i proto, že skok z 90 Hz na 120 Hz je okem méně patrný než 60 Hz na 90 Hz.Na 90 Hz se už jezdí velmi dobře. 120 Hz by bylo třešničkou na dortu.

Baterie také nenabízí žádnou útočnou plochu. Při běžném používání lze v průměru snadno dosáhnout 1 1/2 až 2 dnů. Funkce rychlého nabíjení 60 W plně nabije smartphone za pouhých 50 minut. Obě typické hodnoty, které můžete očekávat od dobrého smartphonu střední třídy.

Opět ve zkratce: Realme 9 Pro+ je povedený smartphone, který si ve všech oblastech vede dobře až velmi dobře a který mohu bez váhání doporučit.

Srovnání Cen
379,00 €
Timo Altmeyer avatar

Timo je zakladatelem techreviewer.de a skutečným technologickým expertem. Od chytrých telefonů po elektrokola, od domácího kina po chytré domácnosti, vždy má prst na tepu nejnovějších trendů.

7 Kommentare

7 Kommentare

  1. Otázka

    17. March 2022 12 na: 18

    Má stabilizaci obrazu pouze hlavní fotoaparát nebo i ostatní fotoaparáty?

    • Tymián administrátor

      20. March 2022 11 na: 45

      Dobrý den, opticky stabilizovaný je pouze hlavní fotoaparát.

  2. sněhová pusinka

    25. March 2022 15 na: 48

    Realme GT 2 Pro a tento mají nainstalovanou stejnou kameru. A naopak, znamená to, že pokud chci jen dobrý fotoaparát, mohu použít i tento? Takže fotky a videa vyjdou ve stejné kvalitě?

    • Tymián administrátor

      27. March 2022 21 na: 16

      Ahoj Meringere, tak obecně se to bohužel říct nedá. Identický snímač neznamená identické fotografie a videa. Důležitou roli v kvalitě záznamu hraje také obrazový procesor a software. Realme GT 2 Pro jsem ještě v rukou nedržel. Jakmile se to změní, podám zprávu. 🙂

      • sněhová pusinka

        31. March 2022 18 na: 03

        Děkuji ještě jednou Nyní mám 9 Pro+ a jsem s ním velmi spokojen v poměru cena/výkon. Kvalita fotoaparátu je skvělá!!

  3. Túra

    9. Července 2023 19 na: 57

    Dobrý den,
    I když je to už přes rok od recenze, rád bych se pro jistotu zeptal na svou otázku: protože tlačítka hlasitosti jsou vlevo, našli jste slušné ochranné pouzdro? Nejen plastové pouzdro, které moc nechrání.
    Mám pouzdro ve stylu peněženky, ale musím ho pokaždé otevřít, abych změnil tón telefonu, což je obzvláště nepříjemné.
    Díky, pokud máte nějaký nápad nebo odkaz ^^

    • Tymián administrátor

      11. Července 2023 16 na: 09

      Ahoj Rando,

      S touto otázkou vám bohužel nemohu pomoci, protože naše testovací zařízení jsou po testu obvykle vrácena výrobci. Příslušenstvím se proto podrobně nezabýváme. Dobrým místem pro pouzdra na telefon je obvykle Aliexpress.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny * výrazný