Spojte se s námi

Ahoj, co hledáš?

Záhlaví recenze HONOR Magic 4 Pro

Recenze HONOR Magic 4 Pro – nyní s Androidem 13!

Aktualizováno uživatelem Timo Altmeyer dne 27. dubna 2024

Po dlouhé době abstinence se HONOR Magic 4 Pro konečně opět prosadil na evropský trh jako špičkový smartphone čínského výrobce. S opulentním kamerovým systémem, 120Hz LTPO OLED displejem ostrým jako břitva a 100W bezdrátovým rychlým nabíjením chce HONOR nechat konkurenci za sebou.

V našem testu vám ukážeme, kde jsou silné a slabé stránky HONOR Magic 4 Pro.

9
Naše hodnocení
989 € amazon
Srovnání Cen

 Aktualizace novinek (13. dubna 2023) 

Společnost HONOR začala před více než týdnem dodávat verzi Global Stable Magic OS 7.1 pro HONOR Magic 4 Pro. Kromě Androidu 13 obsahuje aktualizace také některé nové funkce a posouvá bezpečnostní záplatu Androidu na úroveň března 2023.

Podle zprávy o změnách byly vylepšeny služby AI. Novinkou je herní manažer, který optimalizuje systémové prostředky ve hrách. S HONOR Health bylo propojení s nositelnými zařízeními HONOR vizuálně obnoveno.

V oblasti ochrany a zabezpečení dat byl vylepšen správce hesel z hlediska synchronizace datového cloudu. Konečně jsou tu některá vylepšení usnadnění, která ovlivňují písmo HONOR a galerii.

 Aktualizace novinek (02. března 2023) 

Společnost HONOR začala testerům včas distribuovat beta verzi Magic OS 13 založeného na Androidu 7.

Beta aktualizace je zatím distribuována pouze na zařízení s modelovým číslem LGE-NX9.

 Aktualizace novinek (20. února 2023) 

HONOR Magic 4 Pro (Global) je připraven na Magic OS 7. Každý, kdo by chtěl otestovat nový operační systém Android 13, se nyní může přihlásit do testu prostřednictvím aplikace My HONOR.

 Uzávěrka přihlášek je 28. února 2023. Zavádění aktualizace beta je naplánováno na 02. března.

 Aktualizace novinek (24. srpna 2022) 

HONOR je výhradním sponzorem smartphonu Genshin Impact. Herní fanoušci si mohou plně užít novou aktualizaci 3.0 na výkonném hardwaru HONOR Magic 4 Pro.

Pokud si chcete udělat představu o smartphonu a aktualizaci 3.0, můžete si obojí vyzkoušet v HoYoverse Experience Zone na Gamescomu 2022.

HONOR Magic 4 Pro: design a povrchová úprava

Design HONOR Magic 4 Pro vytváří spoustu konverzací, které jsem mohl zažít na útulném večeru mezi přáteli. „Oko múzy“, jak HONOR nazývá pompézní kamerový systém na zadní straně, nesedne každému. V „azurové“ barvě pouzdra vyniká kruhový modul kamery v kontrastu s modrozeleným tónem.

Zvláště pro ty, kteří preferují jednoduchost, bude extravagantní vzhled HONOR Magic 4 Pro méně přitažlivý. Na druhou stranu je tu také mnoho hlasů, které oslavují kopec fotoaparátu právě kvůli jeho čočkovité estetice. Design je jen otázkou vkusu! 

Design zadního krytu HONOR Magic 4 Pro v azurové barvě

Elegantní zrcadlový efekt, ale také náchylný k otiskům prstů.

Kopec fotoaparátu má kromě vzhledu i praktické využití. Vzhledem k tomu, že modul fotoaparátu byl umístěn uprostřed, leží smartphone na zadní straně poměrně stabilně, aniž by se při psaní otravně kýval dopředu a dozadu. Smartphony s modulem fotoaparátu uspořádaným na boku toho dosáhnou jen zřídka.

Kromě barvy „Cyan“ je HONOR Magic 4 Pro k dispozici také v jednodušší „Black“. Barvy „Bílá“, „Zlatá“ a „Oranžová“ dostupné v jiných zemích se k nám ještě nedostaly. Přední a zadní strana smartphonu je vyrobena z aluminosilikátového skla, které je vysoce odolné proti rozbití a poškrábání.

HONOR nezveřejňuje produkci, ze které sklo pochází. Nejčastějším výrobcem je Corning se svým sklem Gorilla Glass. Vzhledem k tomu, že název značky není uveden, lze předpokládat, že byl vybrán jiný výrobce než Corning.

Vrchní pouzdro HONOR Magic 4 Pro s mikrofonem a IR blasterem

Reproduktor je uprostřed, mikrofon a IR blaster vpravo.

Mezi „hlinitokřemičitým skleněným sendvičem“ je kovový rám pouzdra. Navzdory tloušťce 9,15 mm působí smartphone vážící 215 g příjemně tenký. Důvodem jsou zakřivené okraje přední a zadní části, které téměř splývají s kovovým rámem a v kombinaci zajišťují mimořádně příjemný pocit. Přechody mezi vrstvami nejsou téměř vůbec patrné.

Mimochodem, HONOR Magic 4 Pro má certifikaci IP68. Třída ochrany definuje, že smartphone je prachotěsný, ale také zcela vodotěsný.

Rám HONOR Magic 4 Pro

Vysoce kvalitní kovový rám.

Všechna ovládací tlačítka jsou na pravé straně a jsou tam snadno dosažitelná. Duální SIM slot je dole, vedle zdířky USB-C (3.1) uprostřed a mikrofonu vedle. V přihrádce na SIM je místo pro dvě Nano SIM karty. Rozšíření paměti pomocí microSD karty není možné.

Spodní pouzdro HONOR Magic 4 Pro s USB-C reproduktorem a slotem na SIM

Vlevo výstup na reproduktor, uprostřed USB-C, pak mikrofon a nakonec slot na SIM

Výstupy pro reproduktory jsou umístěny nahoře a dole. Další mikrofon a infračervený vysílač zdobí horní rámovou část, se kterou lze HONOR Magic 4 Pro použít jako dálkové ovládání TV zařízení. Příslušná aplikace je již předinstalovaná.

HONOR Magic 4 Pro: Obrazovka

První hardwarovou předností HONOR Magic 4 Pro je displej. Máme zde co do činění s 120Hz LTPO-OLED panelem, který pracuje s 10bitovou barevnou hloubkou, má (neobvyklé) rozlišení 2848 x 1312 pixelů a podporuje také četné funkce jako HDR10+, MEMC a 1920 Hz PWM stmívání.

Zakřivený displej HONOR Magic 4 Pro

6,81" displej HONOR Magic 4 Pro je téměř bez okrajů.

Obrazovky Obnovovací frekvence

Ale jeden po druhém. Pomocí zadního panelu LTPO je HONOR Magic 4 Pro schopen dynamicky upravovat obnovovací frekvenci obrazovky mezi 1 Hz a 120 Hz. Jak se smartphone chová, lze určit v nastavení. Na výběr jsou celkem 4 režimy. Kromě standardního (60 Hz), středního (90 Hz) a vysokého (120 Hz) je k dispozici dynamický režim (1 Hz - 120 Hz), po kterém smartphone automaticky nastaví obnovovací frekvenci obrazovky.

V případě HONOR Magic 4 Pro potřebuje dynamický režim ještě doladit. V mnoha aplikacích a dokonce i v uživatelském rozhraní volí smartphone příliš nízkou obnovovací frekvenci obrazovky, což má za následek nevzhledné efekty.

Rozlišení chytré obrazovky

Kromě obnovovací frekvence obrazovky umí smartphone inteligentně ovládat i rozlišení obrazovky. Můžete si vybrat mezi režimem Vysoký (2848 x 1312), Standardní (2492 x 1148) a Nízký (2136 x 984). Pokud aktivujete inteligentní ovládání, rozlišení se automaticky upraví mezi stávajícími režimy.

Na rozdíl od dynamické obnovovací frekvence obrazovky funguje inteligentní řízení rozlišení obrazovky spolehlivěji. S rozložením a ostrostí obrazu nebyly v testu žádné problémy, které mohou nastat u automatického přepínání.

zakřivené display

S úhlopříčkou 6,81" nabízí HONOR Magic 4 Pro enormní zobrazovací plochu. Jedná se však o zakřivený displej, který je vizuálně patrný zejména díky sotva okrajům displeje. Optimálně využitelná plocha je dána silným zakřivením Okraje displeje jsou však menší.

V aplikacích, kde jsou prvky umístěny na okraji, může mít zakřivený displej i značné nevýhody. Za určitých okolností může při změně úchopu displeje dojít k nechtěným vstupům nebo může být zhoršena viditelnost.

Navzdory poměrně silnému zakřivení je HONOR Magic 4 Pro stěží náchylný na nesprávné vstupy. Viditelnost směrem k okrajům je však mírně zhoršená. V závislosti na úhlu pohledu pak můžete vidět barevný pruh nebo stín.

Zvlášť nevýhodně se to projevilo v mobilní hře „Diablo Immortal“, kde se lišta XP umístěná na okraji takříkajíc ztrácela v zakřivení. Vzhledem k designu se tato skutečnost týká každého smartphonu se zakřiveným displejem, nelze ji tedy označit za nevýhodu HONOR Magic 4 Pro.

jas displeje

Maximální jas displeje dosahuje až 1000 nitů. Automatické nastavení jasu je rychlé a přesné. Displej je dobře čitelný venku, zejména při jasném okolním světle. Při nejnižší úrovni jasu se jas sníží na méně než 5 nitů.

Užitečné je 1920 Hz PWM stmívání HONOR Magic 4 Pro. Zejména při nízkém jasu obrazovky pracuje mnoho displejů jiných výrobců s nízkou frekvencí, což může při delším sledování nevědomky vést k bolestem hlavy. Vysoká frekvence 1920 Hz HONOR Magic 4 Pro působí proti blikání i při nízkém jasu displeje.

zlepšovák obrazu

Technický list uvádí řadu různých certifikací a vylepšení obrazu pro HONOR Magic 4 Pro. Smartphone mimo jiné podporuje HDR10+, aby bylo možné přehrávat HDR obsah například přes Netflix. K dispozici je také „optimalizátor videa“, který převádí obsah SDR na HDR, a v nastavení lze nalézt „posilovač snímkové frekvence“ (MEMC), díky kterému bude obsah vypadat jasnější a plynulejší.

Vždy zapnutý displej

AoD je nutností na smartphonu s OLED displejem. AoD HONOR Magic 4 Pro lze široce konfigurovat a personalizovat v nastavení. Zda a kdy se AoD zobrazí, lze konfigurovat plánem, příchozím oznámením nebo dotykem.

Četné digitální a analogové šablony návrhu jsou předinstalované pro individuální vzhled. Další šablony jsou k dispozici ke stažení z integrovaného obchodu. Většina šablon je zdarma.

HONOR Magic 4 Pro: výkon a funkce

Výkon

Stejně jako většina vlajkových smartphonů roku 2022 je HONOR Magic 4 Pro založen na mobilní platformě Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Čip je vyráběn efektivním 4nm procesem a má mimo jiné osmijádrový CPU, který je rozdělen do tří clusterů. První na řadě je hlavní jádro Cortex-X2 taktované až na 3 GHz, podporované třemi jádry Cortex-A710 na frekvenci 2.5 GHz a čtyřmi jádry Cortex-A510 na frekvenci 1.8 GHz. O graficky náročné úkoly se stará GPU Adreno 730.

Paměť je velkorysá s 8GB LPDDR5 RAM a 256GB datovým úložištěm UFS3.1, takže můžete přehlédnout nedostatek možností rozšíření paměti. V Evropě byl smartphone vydán pouze v této jedné paměťové variantě. V ostatních regionech je smartphone dostupný také s 12+256GB a 12+512GB.

HONOR Magic 4 Pro Diablo Immortal

Diablo Immortal s ním provozuje první krém!

Výkon HONOR Magic 4 Pro nesplní žádné přání. V benchmarcích jako AnTuTu (981.000 13.973 bodů) nebo PCMark (XNUMX XNUMX) nechává smartphone za sebou mnoho dalších konkurentů s podobnou výbavou. Pro nás je však smysluplnější každodenní výkon.

Smartphone je výkonný při každodenním používání. Bez problémů si poradí s aktuálními aplikacemi a hrami. Rychlá a bohatá paměť má pozitivní vliv na dobu načítání, takže aplikace se načítají nebo otevírají bez zpoždění. Aplikace se bohužel neuchovávají v paměti příliš dlouho. Magic UI HONOR je docela přísný, pokud jde o alokaci zdrojů. Přepínání mezi aplikacemi je rychlé a smartphone se při něm nezapotí.

HONOR Magic 4 Pro ukazuje své přednosti také v mobilních hrách. Současné tituly jako Diablo Immortal nebo PUBG lze hrát plynule i při vysokém grafickém nastavení. Snímková frekvence je po většinu času konstantní. Po delším hraní se však záda znatelně zahřejí a může dojít ke špičkám snímkové frekvence. Zátěžový test při plné zátěži ukazuje již po 10 minutách, že výkon je vlivem tepla snížen na 77 procent maximálního výkonu. Takzvané „tepelné škrcení“ je problém, kterým ve větší či menší míře trpí všechny smartphony se Snapdragonem 8 Gen 1.

Vývoj

HONOR slibuje pro svou řadu Magic minimálně dvě hlavní aktualizace verzí Androidu a minimálně čtyři roky měsíčních bezpečnostních aktualizací. Ostatní výrobci jako Samsung nebo Xiaomi jsou již o krok napřed a slibují čtyři nebo tři velké aktualizace Androidu pro svá vlajková zařízení.

Se zahájením prodeje v květnu byl HONOR Magic 4 Pro dodán s Magic UI 6 založeným na Androidu 12. Podle aktualizačních zásad společnosti HONOR bude čára pravděpodobně nakreslena s Androidem 14. Podle generálního ředitele společnosti HONOR George Zhao se na aktualizaci další verze na Magic UI 7 nebo Android 13 již pracuje. Konkrétní datum vydání však zatím oznámeno nebylo.

Uživatelské rozhraní Magic UI 6 samo o sobě působí jasně a uspořádaně. Funkce je spousta, i když výrobci jako Samsung mají o něco více, co mohou nabídnout s vlastním uživatelským rozhraním. Zaměření Magic UI 6 na bezpečnost a soukromí bylo dobré.

Aplikace lze zamknout pomocí PIN, k dispozici je heslem chráněný trezor pro fotografie, videa a další soubory a je zde funkce „PrivateSpace“, která vedle vlastního rozhraní vytváří samostatnou oblast. Celá věc je bezpečně implementována systémem Dual TEE Security OS, který HONOR vyvinul ve spolupráci s Qualcomm.

HONOR Search bylo trochu otravné, protože se objevovalo pokaždé, když jste přejeli shora dolů. Kromě toho mohlo být klonování aplikací dále rozšířeno. Přestože existuje funkce „App Twin“, lze klonovat pouze několik aplikací, jako je Facebook nebo WhatsApp.

Aktualizace firmwaru HONOR Magic 4 Pro

  • Magic UI 6.0.0.162 (srpen 2022 | Oprava zabezpečení srpen 2022)
    • optimalizace výkonu
    • Optimalizace aplikací třetích stran
    • Vylepšená stabilita systému
  • Magic UI 6.0.0.155 (srpen 2022)
  • Magic UI 6.0.0.154 (červenec 2022 | Oprava zabezpečení červenec 2022)
    • Odkaz na Windows
    • Vylepšení fotoaparátu pro některé scénáře
    • Vylepšená stabilita systému
  • Magic UI 6.0.0.143 (červenec 2022 | Oprava zabezpečení červen 2022)
    • Optimalizace efektu zobrazení
    • Vylepšená stabilita systému
  • Magic UI 6.0.0.129 (červen 2022 | Oprava zabezpečení květen 2022)
    • Vylepšení fotoaparátu pro některé scénáře
  • Magic UI 6.0.0.124 (květen 2022 | Oprava zabezpečení duben 2022)
    • YOYO návrhy
    • Vylepšení fotoaparátu pro některé scénáře

Pokud váš smartphone nenalezne aktualizaci, může to být způsobeno tím, že není vložena nebo přihlášena žádná SIM karta. Někdy může pomoci i restart zařízení.

konektivita

Pokud jde o konektivitu, HONOR Magic 4 Pro zaujme nejnovějšími standardy připojení. V mobilní komunikaci se smartphone blýská širokým frekvenčním pokrytím, takže jej lze dobře používat i mimo Evropu. Mobilní komunikace 5G sahají do pásma pod 6 GHz. Smartphone však nepodporuje rychlé sítě 5G mmWave. Síla příjmu a kvalita hlasu při telefonování je vynikající v obou směrech. Hlasové hovory přes mobilní internet a WiFi (VoLTE & VoWiFi) jsou možné, což potvrdil test v síti Telekomu.

Slot SIM HONOR Magic 4 Pro

Telefonní funkce HONOR Magic 4 Pro, kterou mnoho lidí ani nemá na radaru, je „AI Privacy Call“. Funkce je ve výchozím nastavení aktivní a najdete ji v nastavení usnadnění. Díky Privacy Call je chytrý telefon schopen nasměrovat zvukové vlny generované při telefonování k uchu volajícího, takže lidé v okolí si konverzace nevšimnou. To, co teoreticky zní dobře, v praxi tak spolehlivě nefungovalo. Osoba sedící nebo stojící vedle vás ve vlaku může stále poslouchat, pokud je vzdálenost velmi blízko.

Smartphone vysílá do WLAN přes WiFi6 s 2x2 MU-MIMO. Není také nic špatného na síle připojení a rychlosti přenosu dat ve WLAN. Nechybí ani Bluetooth 5.2 a NFC jako další standardy bezdrátového připojení. Bezkontaktní platba přes Google Pay funguje bez problémů.

Pro navigaci komunikuje HONOR Magic 4 Pro se satelitními systémy GPS, Glonass, Beidou a Galileo. Poloha je určena rychle a spolehlivě. Smartphone má také elektronický kompas, který zajišťuje přesné zarovnání.

Snímač otisku prstů a rozpoznání tváře

Smartphone se bezpečně odemyká pomocí 3D zvukového senzoru Qualcomm, který je zvláště běžný u zařízení Samsung. Snímač otisků prstů je jedním z nejrychlejších a nejpřesnějších svého druhu, který bezpečně odemkne smartphone ve zlomcích sekundy.

Další způsob odemykání nabízí 3D rozpoznávání obličeje. K tomu HONOR Magic 4 Pro využívá 3D hloubkový senzor, který je umístěn vedle přední kamery. Na rozdíl od smartphonů, které k odemykání používají pouze přední kameru, lze o metodě, kterou HONOR používá, vlastně říci, že je to spolehlivé rozpoznání obličeje.

HONOR Magic 4 Pro 3D ToF

3D hloubkový senzor vedle 12MP předního fotoaparátu.

I za zhoršených světelných podmínek lze smartphone spolehlivě odemknout obličejem. Funguje dokonce tak dobře, že i přes bezchybný snímač otisků prstů musel být v testu použit jen výjimečně.

Audio

Stereo reproduktorový systém HONOR Magic 4 Pro zní příjemně vyváženě a dosahuje působivé hlasitosti bez zkreslení. Dokonce i basový rozsah vychází poměrně dobře, což u malých reproduktorů smartphonu není samozřejmostí. Jako softwarová lahůdka smartphone dokonce podporuje DTS:X.

Uživatelé Bluetooth sluchátek těží z téměř bezztrátových zvukových kodeků LDAC a aptX (HD) . HONOR upustil od osvědčené 3,5mm jack zásuvky.

HONOR Magic 4 Pro: Fotoaparát

Za „Eye of the Muse“ se nachází výkonný kamerový systém, který je rozdělen do následujících kamer a senzorů:

  •  Hlavní fotoaparát 50 MP Sony IMX766 | Clona f/1.8, velikost snímače 1/1.56" a velikost pixelu 1.0 μm
  •  50MP ultra širokoúhlý fotoaparát | Světelnost f/2.2, velikost snímače 1/2.5" a 122° ultra širokoúhlý úhel
  •  64MP perziskopický fotoaparát | Světelnost f/3.5, velikost snímače 1/2.0", velikost pixelu 0.7 μm, 3.5x optický zoom, OIS
Kamerový systém HONOR Magic 4 Pro

„Oko múzy“ – nabité senzorickou technologií.

Kamery jsou podporovány 8x8 dToF (snímač hloubky) a snímač blikání. Snímač hloubky shromažďuje informace o hloubce, které jsou užitečné při zaostřování a vytváření efektu bokeh. Snímač blikání působí proti blikání obrazu na fotografiích a videích.

K údivu se HONOR obejde bez optické stabilizace obrazu, zejména u hlavního fotoaparátu. To ovlivňuje především kvalitu obrazu v noci, jak uvidíme později. OIS se totiž dostal do periskopické kamery, která se beze ztrát zvětší až 3,5x.

Po softwarové stránce je kamerový systém podporován spoustou AI. HONOR hovoří o „ultrafúzní fotografii“. Za účelem vytvoření nejlepší možné fotografie kombinuje AI obrazové informace ze všech kamer do (sloučeného) obrazu.

hlavní fotoaparát

Hlavní kamera HONOR Magic 4 Pro poskytuje špičkovou kvalitu záznamu za dobrých světelných podmínek. Fotografie jsou ostré a mají vysokou úroveň detailů. Intenzita barev je sytá, ale HONOR to příliš nepřehání.

Velmi se nám líbil rozsáhlý dynamický rozsah. Přepálená světla nebo utápějící se stíny budete hledat i v obtížných světelných situacích marně. Nechybí ani nápadný obrazový šum. Zde je široký výběr snímků, které byly pořízeny během testu.

Hlavní fotoaparát zůstává silný i ve tmě. Konkurence s opticky stabilizovaným hlavním fotoaparátem si však v některých situacích vede o něco lépe. Přesto HONOR Magic 4 Pro přesvědčí ostrými barvami, vysokým kontrastem a malým šumem i za zhoršených světelných podmínek. Jen ostrost obrazu by mohla být o něco lepší.

Noční režim jen nepatrně vylepšuje již tak dobrou kvalitu obrazu, takže jej lze většinou vynechat. V nočním režimu se výřez obrazu mírně zvětší a dynamický rozsah se zvýší, takže obraz bude celkově jasnější.

periskopová kamera

Periskopová kamera dobře odpovídá kvalitě záznamu hlavní kamery. Mezi kamerami nejsou žádné relevantní rozdíly v barvách. Mnoho detailů je zaznamenáno v rozsahu optického zoomu (3.5x). Ostrost obrazu je dobrá.

Pokud se posuneme mimo rozsah optického zoomu, ostrost obrazu a úroveň detailů se sníží. Využití zoomu na maximální zvětšení 100x nedává smysl. Fotografie jsou viditelně zablácené a často se objevují chromatické aberace.

Velmi širokým úhlem kamery

Ultraširokoúhlý fotoaparát odvádí slušnou práci. Ale jen za velmi dobrých světelných podmínek. Barvy jsou extrémně výrazné, ostrost až do okrajů. Jiná situace je za méně než ideálních světelných podmínek. Zde má ultraširokoúhlý fotoaparát potíže s pořizováním ostrých a detailních fotografií.

Ultra širokoúhlý fotoaparát mimochodem umí nahrávat i makra. Objekty lze zaostřit autofokusem, ale ne vždy to funguje spolehlivě.

přední fotoaparát

12MP přední kamera HONOR Magic 4 Pro je dobrým příkladem toho, že pro dobrou kvalitu obrazu nepotřebujete velký počet megapixelů. Selfíčka zaujmou přirozeným zabarvením, ostrost je působivá a detaily jsou jasně viditelné.

Chcete-li přesunout několik osob do oblasti obrazu, lze jako zvětšení zvolit 0.6x nebo 0.8x. V režimu na výšku je popředí úhledně odděleno od pozadí. Efekt rozostření je příjemně jemný.

schopnosti videa

Tvůrci videa mohou s HONOR Magic 4 Pro uvolnit páru. Smartphone nahrává v maximálním rozlišení 4K60 (16:9 nebo 21:9) a nabízí řadu profesionálních video funkcí. Kromě obvyklého režimu videa existuje „režim filmu“, který obsahuje speciální filmové funkce. Režim nabízí mimo jiné efekt zpomaleného pohybu, umožňuje 4K HDR záznamy, na výběr je osm předpřipravených LUT, které dodávají videozáznamu speciální filmový vzhled díky barevnému odstupňování a HONOR dokonce integroval režim LOG, který je v 10bitové verzi při 4K24/30/60.

Kvalita záznamu videa není v žádném případě horší než kvalita fotografií. Elektronická stabilizace obrazu hlavního fotoaparátu funguje dobře. Přejetím můžete během nahrávání přepínat mezi kamerami. Ovšem pouze ve 4K30 nebo 1080p30. Pokud přepnete na periskopickou kameru, přeskočí na 5x zvětšení místo nativního 3.5x zvětšení. Proč se HONOR rozhodl udělat tento skok, není jasné.

HONOR Magic 4 Pro: Baterie

Baterie HONOR Magic 4 Pro má kapacitu 4600 mAh. Typická, ale nijak výrazná velikost baterie. V průměru baterie vydrží asi 1 1/2 dne.

HONOR Magic 4 Pro 100W bezdrátové nabíjení

Bezdrátový stojan se plně nabije za 40 minut.

S vhodnou rychlonabíječkou lze smartphone nabíjet až 100 watty. To znamená z 0 na 100 procent za pouhých 30 minut.

Kromě kabelového nabíjení podporuje HONOR Magic 4 Pro také bezdrátové nabíjení. A to také s rychlostí nabíjení až 100 wattů. Plné nabití trvá přibližně 40 minut. Volitelně je k dispozici bezdrátová nabíječka. Abyste dosáhli plných 100 wattů výkonu, musí být připojen k 135 wattovému zdroji, který HONOR nabízí jako doplňkovou možnost dokoupení. Pokud připojíte nabíječku, která je součástí dodávky, bude se nabíjet „pouze“ 80 watty.

Záhlaví recenze HONOR Magic 4 Pro

HONOR Magic4 Pro

9
Posouzení
pozitivní

Moderní design
Certifikace IP68
Jasný LTPO displej s dobrou reprodukcí barev
Dobrý výkon v každodenním životě a v mobilních hrách
Hlavní a přední kamera s dobrou kvalitou záznamu
Spousta funkcí fotoaparátu
3D rozpoznávání obličeje
Aktuální standardy připojení (5G, WiFi6, Bluetooth 5.2)
Výkonný reproduktor
100W bezdrátové nabíjení

negativní

Tepelné škrcení SD 8 Gen 1
Dynamická obnova obrazovky vyžaduje jemné doladění
Ultra širokoúhlá kamera za špatných světelných podmínek
Životnost baterie může být lepší

Závěr

Poté, co se řada HONOR Magic 3 nedostala do Evropy, jsme o to více rádi, že čínský výrobce smartphonů ohlašuje návrat své vlajkové lodi v Evropě s HONOR Magic 4 Pro.

Vlajková loď HONOR působivě boduje ve všech oblastech. 120Hz LTPO displej je jedním z nejlepších svého druhu a nechává za sebou mnoho stejně cenově dostupných konkurentů. Výkon je i přes přísné tepelné škrcení na vysoké úrovni, takže všechny současné aplikace a mobilní hry s ním aktuálně běží hladce.

Kamery tvoří funkční balíček, který spolehlivě podporuje fotografy a kameramany ve všech situacích. Konektivita je také v zeleném. Telefonování a mobilní surfování fungují perfektně díky nejnovějším standardům připojení. Konečně smartphone nabízí také bleskurychlé (bezdrátové) rychlé nabíjení, se kterým lze zařízení plně nabít za pouhých 30 minut.

Samozřejmě, že HONOR Magic 4 Pro není „všechny kutil“. Po softwarové stránce je ještě potřeba doladit, zejména s ohledem na automatickou úpravu aktualizace obrazovky nebo přísnou správu paměti. Po hardwarové stránce jste mohli z ultra širokoúhlého fotoaparátu vytěžit více a do zařízení nainstalovat větší baterii, která zvyšuje průměrnou dobu běhu na 2 dny.

Přesto je HONOR Magic 4 Pro povedený špičkový smartphone, který můžeme s klidným svědomím doporučit.

Srovnání Cen
989,34 €
1.079,00 €
Timo Altmeyer avatar

Timo je zakladatelem techreviewer.de a skutečným technologickým expertem. Od chytrých telefonů po elektrokola, od domácího kina po chytré domácnosti, vždy má prst na tepu nejnovějších trendů.

4 Kommentare

4 Kommentare

  1. Morty

    5. Června 2022 10 na: 54

    Nechápu tento trend u zakřivených displejů. To přináší jen více nevýhod než výhod. Magic 4 s plochým displejem bych přehodnotil. Ale takhle, ne, díky.

  2. Steffen Ebricht

    15. Června 2022 18 na: 02

    Dobrý den, Magic 4 Pro jsem zakoupil začátkem června na základě Vašeho doporučení a zatím jsem s přístrojem velmi spokojen. Ve svém testu zmiňujete aktualizaci Magic UI 6.0.0.129, kterou prostě nechci projít. Moje skóre je stále 124. Jak získám vyšší verzi? Můžete mi s tím pomoci?

    • Tymián administrátor

      15. Června 2022 20 na: 05

      Ahoj Steffene, zkusil jsi restart? Je také důležité, aby byla vložena SIM karta. Pokud jste ji vložili a nefunguje, zkuste SIM od jiného poskytovatele. Případně se zkuste připojit do jiné země přes VPN.

      • Steffen Ebricht

        16. Června 2022 19 na: 25

        Ahoj Timo, díky za tipy. Poté, co jsem vyměnil SIM kartu za SIM kartu mé ženy, mohl jsem nainstalovat aktualizaci. Dík!

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny * výrazný

Více od HONOR
Přehled
Výrobce

ČEST

Modell

HONOR Magic4 Pro

Spezifikationen

 Procesor a paměť 
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
RAM: 8GB LPDDR5
Vnitřní paměť: 256GB UFS3.1
Rozšíření paměti: ne

 Display 
Zobrazte úhlopříčku: 6,81 palce
Rozlišení displeje: pixely 2848 x 1312
Frekvence displeje: 120 Hz
Jas displeje: nit 1000
Typ displeje: OLED (LTPO)
Ochrana obrazovky: Neznámé
Vzorkovací frekvence: 360 Hz
jiné:
*HDR10+
*MEMC
* 1920 Hz PWM
*IMAX Enhanced

 Kamery 
Hlavní fotoaparát: 50 MP Sony IMX766 (clona f / 1.8)
Ultra širokoúhlý fotoaparát: 50 MP (122° f/2.2 clona)
Periskopový fotoaparát: 64 MP (f/3.5 clona, ​​90mm periskop, 3,5x optický zoom, OIS)
Hloubková kamera: TOF 3D
snímač blikání

Přední kamera: 12 MP (clona f / 2.4)

 Netzer 
Dual SIM: Ano
Velikost SIM karty: Nano SIM
eSIM: Ne.

GSM: 800/850/900/1800/1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28b/B28a
TDD LTE: B34/B38/B39/B40/B41
5G NSA/SA: n1/n3/n5/n8/n28b/n28a/n38/n41/n77/n78/n79

 bezdrátový 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ano
NFC: Ano

 senzory 
* Čidlo okolního světla
* Akcelerometr
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Snímač otisků prstů (in-display)
*Infračervený vysílač

 akumulátor 
Baterie: 4.600 mAh
Funkce rychlého nabíjení: 100 Watt
Nabíjení Qi: 100 wattů

 Sonstige 
Operační systém: Android 12 (MagicUI 6)
Zvuk: stereo reproduktory
Připojení: USB-C
Velikost: 163,6 74,7 9,15 x x mm
Hmotnost: 215 g